default-image

Η Ευρώπη μπορεί να καλύψει το μπάτζετ της ΑΕΚ...

Ποδόσφαιρο
Η Ευρώπη μπορεί να καλύψει το μπάτζετ της ΑΕΚ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλά νέα από τον αγωνιστικό χώρο φέρνουν καλά νέα και για το ταμείο στην ΑΕΚ...

Η νίκη επί της Ριέκα θα βάλει στα ταμεία της 360.000 ευρώ. Όμως παράλληλα δίνει την προοπτική για πρόκριση και αυτό δεν είναι απλό. Αν η ΑΕΚ προκριθεί θα εισπράξει ακόμα 300.000 ευρώ, όσα παίρνει δηλαδή ο δεύτερος του ομίλου (με δεδομένο ότι η Μίλαν θα πάρει την πρώτη θέση). Επίσης, μαζί με αυτά, η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της επιπλέον 1 εκατ. ευρώ από το market pool, την ώρα που υπάρχει η προοπτική για ακόμα 1 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν συνεχίσει στο Europa League.

Για να προκριθεί η ΑΕΚ και να ισχύσουν όλα τα παραπάνω, τότε θα πρέπει να κάνει άλλες δύο νίκες, με Αούστρια και Ριέκα στο ΟΑΚΑ, οπότε από εκεί θα έχει λαμβάνει τουλάχιστον 720.000 ευρώ. Τότε η ΑΕΚ θα έχει φτάσει από τα θεωρητικά εξασφαλισμένα χρήματα σε έσοδα ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.

Μαζί με το αρχικό market pool και τα έσοδα από την πρόκριση στους ομίλους δηλαδή μιλάμε για ένα ποσό περίπου 7 εκατ. ευρώ που με προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 9 εκατατομμύρια.

Αν λοιπόν σε όλα αυτά, προσθέσει κανείς και τα έσοδα από τα εισιτήρια για τα τρία ματς στον ΟΑΚΑ, θα καταλάβει ότι ένα μεγάλο ποσοστό του φετινού μπάτζετ που ήταν κοντά στα 13-14 εκατ. μπορεί να βγει από την Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News