Αθλητισμός

Γιατρέ μην πας, δεν είναι απαραίτητο!

Η παρουσία γιατρών δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, αρκεί να υπάρχει νοσηλευτής ή διασώστης.

Η παρουσία γιατρών δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στους αγώνες των  τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, αρκεί να υπάρχει νοσηλευτής ή διασώστης.

Όπως το είχαμε προβλέψει, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, πήρε αυτή την απόφαση, συμπληρώνοντας το άρθρο 16 παρ.2 του ΚΑΠ.

Προκειμένου να διεξαχθεί ένας αγώνας τοπικού και μόνον ερασιτεχνικού πρωταθλήματος χωρίς την παρουσία γιατρού στο γήπεδο, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017-2018 θα πρέπει:
-να έχει αποσταλεί προηγουμένως έγγραφο αίτημα για τον ορισμό ιατρού,  στον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τις κατά τόπους διευθύνσεις υγείας,
-να υπάρχει στο αγωνιστικό χώρο καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα πιστοποιημένος (αδειούχος) νοσηλευτής ή διασώστης και
-να υπάρχει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών διαθέσιμος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Παράλληλα να γίνεται αναζήτηση ιατρού μεταξύ των θεατών πριν από τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Κι όλο αυτό από την αδυναμία πολλών Ενώσεων να βρουν γιατρούς για τοπικά ματς.

Εφόσον τηρηθούν σχολαστικά οι ανωτέρω διατυπώσεις, που θα τις ελέγχει με επιμέλεια ο διαιτητής ενός αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, δύναται να διεξαγάγει τον αγώνα αυτόν και δεν θα επιβάλλονται στην γηπεδούχο ομάδα οι προβλεπόμενες στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ ποινές, άλλως ο διαιτητής δεν θα διεξάγει τον αγώνα.

Ήταν πολλές οι Ενώσεις που δεν έβρισκαν γιατρούς για τα παιγνίδια των πρωταθλημάτων, με συνέπεια να αναστέλλουν αγωνιστικές. Το έχουμε ξαναγράψει ότι τον ντόρο τον έκανε η Καρδίτσα που υπέβαλε  μαζί με άλλες σχετικά ερωτήματα στην Ε.Π.Ο. για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, η Ε.Π.Ο. απέστειλε σχετική επιστολή στην UEFA  που ενέκρινε την πρόταση για διασώστες ή νοσηλευτές.

Η χαλάρωση πάντως του μέτρου, για την παρουσία γιατρού αγώνα στα χιλιάδες τοπικά παιγνίδια κάθε αγωνιστικής, μπορεί να κοστίσει τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή.

Οι αγώνες Κυπέλλου και της Γ' Εθνικής δεν είναι υποχρεωτικό να γίνουν με μπάλα συγκεκριμένης εταιρίας. (Καμώματα ΠΔΕ…)

Συνάδει με αποφάσεις μιας διοίκησης εξυγίανσης; Στη νέα σύνθεση της ΕΠΟ δεν υπάρχει γυναικεία παρουσία ούτε καν στην Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου, παρότι υπάρχει πρωτάθλημα γυναικών.

Είδαμε μάλιστα ότι εξαφάνισαν από το καταστατικό της ΕΠΟ την πρόβλεψη για υποχρεωτική παρουσία γυναίκας στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας Το καταστατικό πάντως έχει την έγκριση της FIFA, αλλά το καταστατικό της FIFA, προβλέπει γυναικεία παρουσία και αν η θέση δεν καλυφθεί μένει κενή μέχρι τις επόμενες εκλογές…

"Άλλο εννοούσα..."

Μπερδεμένα τα είπε ο ξένος αρχιδιαιτητής Βίτορ Περέιρα, στην ομιλία του προς του διαιτητές, σπεύδοντας να διευκρινίζει μέσω γραπτής δήλωσης του από το σάιτ της ΕΠΟ: «Ποτέ δεν δήλωσα ότι το 75% των αγώνων της Football League είναι στημένοι. Αυτό που είπα σαφέστατα είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την UEFA, υπάρχουν ενδείξεις ότι το 75% των αγώνων της Football League είναι υπό διερεύνηση βάσει των όσων αναφέρονται σε σχετικές εκθέσεις της UEFA». Κι έτσι να είναι,  τότε θα έπρεπε να είχε πέσει βόμβα στο πρωτάθλημα και μην μπορούν να γίνουν επικυρώσεις και άνοδοι ομάδων. Όπως και να έχει ο ίδιος σημειώνει ότι αυτό που επεσήμανε στους διαιτητές: «Προσέχετε και μην εμπλακείτε σε τέτοιες ιστορίες όπως οι χειραγωγημένοι αγώνες. Δεν θέλω να μάθω ότι κάποιο από τα μέλη μας συμμετέχει σε τέτοιες καταστάσεις ή συνελήφθη για τέτοιο λόγο».

Το φαινόμενο των προσκλήσεων!

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για το διεθνές τουρνουά μπάσκετ στα «Δύο Αοράκια» (22-24 Σεπτεμβρίου), τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Μαζί παρατηρείται το φαινόμενο… των προσκλήσεων! Πολλοί σπεύδουν να εξασφαλίσουν αυτό το χαρτάκι της δωρεάν εισόδου, μέσω των υποστηρικτών και χορηγών του προγράμματος, αλλά ο αριθμός των προσκλήσεων είναι (και λογικά) περιορισμένος, για να καλύψει... μαζική ζήτηση. Τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί, είναι πολύ προσιτά, με αισθητά μειωμένες τιμές και μάλιστα για δυο παιγνίδια ανά ημέρα. Ολυμπιακός, Μακάμπι, Ούνιξ και Ερυθρός Αστέρας, αποτελούν μαγνήτες!

Σχόλια