Αθλητισμός

Τί έχει να πει και για ποιους στον ΟΦΗ, ο Φώτης Τσάλος!

Ο φίλαθλος κόσμος του ΟΦΗ δεν μπορεί να κρύψει τον προβληματισμό του απέναντι στους επιχειρηματίες που ανέλαβαν την επανεκκίνηση, κυρίως για την εμφαντική αποστασιοποίηση των περισσοτέρων, λίγο πριν ανοίξει η σεζόν. Δεν ξεχνούν τι τους υποσχέθηκαν και πόση βαρύτητα έβαλαν στον λόγο τους, αλλά αρκετοί θέλουν να πιστεύουν ότι θα πράξουν αυτό που απαιτούν οι ευθύνες τους.

Πόσο μάλλον όταν βλέπουν πως ο ΟΦΗ τους είχε παραδοθεί χωρίς καμία οφειλή και τώρα υπάρχουν από πέρσι σοβαρά ανοίγματα με καυτές απαιτήσεις που αν δεν τακτοποιηθούν, θα προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις. (Η ιστορία του Ηρακλή, όσο κι αν έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, χτυπάει καμπανάκια για όλους στο μέλλον.)

Διαβάστε: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ παρουσιάζεται…

Η επιλογή των μετόχων να δώσουν την σκυτάλη στον κ. Τσάλο, ασφαλώς και δεν μπορεί να προσμετρηθεί σε μια εξ' ολοκλήρου λύση του προβλήματος που άφησαν, αλλά ως μια περίπτωση που ήλθε να συνδράμει στο διπλό ταμπλό: στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς και στα βαρίδια της προηγούμενης.

Επομένως, όπως πάτησαν πάνω σε αυτή τη λύση συνδρομής, για να απαλυνθεί το οικονομικό κόστος (τους), με την ίδια λογική, αυτή η ίδια η λύση που προήγαγαν (ίσον Τσάλος) απαιτεί αμφίδρομα τη συνδρομή τους, αφού παρέδωσαν με την ευθύνη της μετοχικής τους δύναμης, την εξουσία με όρους συμφωνίας στο νέο πρόεδρο. (Δεν ήταν σε καμία περίπτωση η "ολική" περίπτωση που θα έδινε με 300.000 ευρώ, τις λύσεις σε όλα τα οποία βρήκε).

Για τον λόγο αυτό είναι θετικό, που ο κ. Τσάλος, έχοντας πλέον περάσει τις μετοχές του (7.85% στο όνομά του) από την ΕΕΑ, προανήγγειλε να ανοίξει τα χαρτιά του σε συνέντευξη τύπου. Έχω βάλει τόσα, αυτοί με βοήθησαν, αυτοί δεν με βοήθησαν κλπ, λέγοντας -δεν ξέρουμε πως- πως ο ίδιος έχει βάλει πολύ περισσότερα από αυτά που εμφανίζονται επίσημα.

(ΕΕΑ: Ο Φώτης Τσάλος αποτελεί τον πρόεδρο του ΟΦΗ εδώ και περίπου δύο μήνες, με τον ίδιο να παίρνει και την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σχετικά με την παρουσία του στη μετοχική σύνθεση της ηρακλειώτικης ΠΑΕ. Αυτό αποφασίστηκε μετά τη συνεδρίαση της ΕΕΑ την Πέμπτη (14/9). Στη σχετική ενημέρωση αναφέρονται τα εξής: «Άδειες 69Α (α) - ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Τσάλος Φώτιος (7,85%) ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ)

Σημασία για όλους που νοιάζονται για το αύριο του ταλαιπωρημένου πολλαπλά ΟΦΗ, μετά τις δόξες και τα έπη του, είναι να βρει το δρόμο που αξίζει στην ιστορία του, στην κοινωνική του συμβολή και στο όραμα των φίλων του ανά τον κόσμο. Από κει και πέρα, επειδή έχουν συμβεί πολλά τα τελευταία χρόνια γενικώς, καθένας, ας αναλογίζεται τις ευθύνες του.

Σε εποχές πρωταθλημάτων χωρίς εχέγγυα σε όλους τους τομείς, οι διαχωρισμοί, οι κρυφές σκέψεις ή «συνωμοτικές» κινήσεις και άλλα που παίζονται σαν σενάρια στα στέκια, προκαλούν μια διαίρεση δυνάμεων του ΟΦΗ που βλάπτει σοβαρά την ομάδα, για να ικανοποιηθούν οι επί μέρους εγωισμοί του «άλφα» ή του βήτα».

[Ο τρόπος με τον οποίο παρέδωσαν το χρεωμένο καράβι πριν από μήνες, σε έναν άνθρωπο με γνωστές δυνατότητες και χαρακτηριστικά, δεν τους επιτρέπει να κάνουν πως δεν βλέπουν, δεν ακούν και μιλιά δεν έχουν... Ας ελπίσουμε στο καλύτερο τους.]

Στ. Μ.

Σχόλια