Αθλητισμός

Επιστροφή στο τοπικό μετά από θερμό καλοκαίρι....

Το Super Cup και τα πρώτα παιχνίδια του Κυπέλλου ΕΠΣΗ αποτέλεσαν το... ορεκτικό και τώρα έρχεται η ώρα για το κυρίως πιάτο!

Το Super Cup και τα πρώτα παιχνίδια του Κυπέλλου ΕΠΣΗ αποτέλεσαν το... ορεκτικό. Τώρα, έρχεται η ώρα για το κυρίως πιάτο στο τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς το σαββατοκύριακο ξεκινούν τα πρωταθλήματα σε Α1 και Α2 Κατηγορία.

Γράφει ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Οι αναμετρήσεις που προηγήθηκαν, τόσο το Ηρόδοτος-Ζαρός για την διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς, όσο και ο πρόωρος τελικός Ηρόδοτος-ΠΟΑ στο Κύπελλο, ανέβασαν πρόωρα το θερμόμετρο.

Ωστόσο, ήδη το καλοκαίρι που πέρασε ήταν πολύ θερμό, κυρίως για εξωαγωνιστικούς λόγους. Η ισχυρή ανάμειξη της τοπικής Ένωσης στις εξελίξεις της κεντρικής σκηνής του ποδοσφαίρου είναι αλήθεια ότι απασχόλησε αρκετά. Το αν υπήρξαν ή όχι οφέλη από αυτή την ιστορία θα το δείξει το μέλλον.

Το γεγονός πάντως ότι η ΕΠΣΗ ήρθε σε συνεννόηση με τη διοίκηση Γραμμένου ώστε να διευθετηθεί το θέμα με τα πρόστιμα δείχνει ότι το Ηράκλειο κάτι ουσιαστικό κέρδισε με τις θέσεις που διατράνωσε, έστω κι αν κάποια στιγμή όλα έδειχναν να ακροβατούν σε ένα τεντωμένο σχοινί. Αν μάλιστα καταφέρουν στο μέλλον να αποκαταστήσουν την αδικία που έγινε με την καρατόμηση του Γιώργου Φουκάκη από τους πίνακες της Σούπερ Λίγκας θα είναι ό,τι καλύτερο.

Τι θα δούμε όμως φέτος σε τοπικό επίπεδο; Μπορεί να υπάρξει ομάδα που θα τα σαρώσει όλα όπως έκανε πέρυσι ο Ηρόδοτος; Αν θέλετε τη γνώμη μας, πολύ δύσκολο! Όχι γιατί δεν υπάρχουν καλές ομάδες αλλά ο ανταγωνισμός φέτος στις πρώτες θέσεις σίγουρα θα είναι μεγαλύτερος.

Αναμφίβολα ο Γιούχτας που παρουσιάζεται ενισχυμένος και έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο και την επιστροφή στη Γ' Εθνική θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1 ΕΠΣΗ.

Σπουδαίες μεταγραφές και υψηλούς στόχους βάζει ο ΠΑΝΟΜ ενώ ψηλά έχει ανέβει ο πήχης και στη Μινωική.

Παράλληλα υπάρχουν ομάδες με ισχυρές έδρες και δυναμική όπως είναι ο ΑΟ Τυμπακίου, ο ΠΑΟ Κρουσώνα, οι Μοίρες, ο Αλμυρός, ο Ζαρός που θα παίξουν το δικό τους ρόλο στο νέο πρωτάθλημα.

Εμείς να ευχηθούμε να υπάρχει υγεία πάνω απ' όλα σε όλους και τα πρωταθλήματα να πορευτούν και να ολοκληρωθούν χωρίς αποχωρήσεις ομάδων, που όπως έχει φανεί και τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούν πλήγμα για το τοπικό ποδόσφαιρο…

Σχόλια