Αθλητισμός

Το νέο αγωνιστικό προφίλ του ΟΦΗ

Η αναμονή για να δούμε το νέο ΟΦΗ επί... χόρτου εξαρτάται από την έναρξη της Football League, αλλά με την τελική στελέχωση του ρόστερ έχουν πλέον ολοκληρωμένη εικόνα

Η αναμονή για να δούμε το νέο ΟΦΗ επί... χόρτου εξαρτάται από την έναρξη της Football League, αλλά με την τελική στελέχωση του ρόστερ έχουν πλέον ολοκληρωμένη εικόνα. Αγωνιστικό δείγμα - και μάλιστα αρκετό - υπάρχει από τα φιλικά παιχνίδια, όμως τα επίσημα ματς είναι μια διαφορετική διαδικασία.

Μπορεί κανείς να επιχειρήσει μια ανάλυση των δεδομένων σχετικά με το έμψυχο δυναμικό που θα διαχειριστεί ο Νίκος Παπαδόπουλος και όλοι μαζί θα "υπηρετήσουν" το στόχο της ανόδου.

Το ρόστερ της ομάδας του Ηρακλείου αριθμεί 28 ποδοσφαιριστές και χαρακτηρίζεται από ισορροπία στις γραμμές. Με δεδομένη ποιότητα, αλλά και βάθος μετά τις κινήσεις της τελευταίας στιγμής με Ρούσσο και Κουτσιανικούλη, ο ΟΦΗ δείχνει να έχει πληρότητα και "αρμονία" στις επιλογές.

Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός στηρίχτηκε σε συγκεκριμένες βασικές αρχές: Μίνιμουμ δύο αξιόπιστες επιλογές σε κάθε θέση, παίκτες με προσωπικότητα και παραστάσεις, αλλά και στάνταρ σωματοδομικά χαρακτηριστικά (να ταιριάζουν στην κατηγορία).

Με τις επιλογές του Νίκου Παπαδόπουλου, που έγιναν πράξη από τη διοίκηση, ουσιαστικά καλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα... προαπαιτούμενα. Σε όλες τις θέσεις υπάρχει "διπλή" επιλογή, αρκετοί παίκτες προέρχονται από τη Σούπερ Λίγκα, ενώ ο ΟΦΗ συνολικά "ψήλωσε" ως ομάδα, για ένα πρωτάθλημα που οι εναέριες "μονομαχίες" είναι έντονες.

Σε ό,τι αφορά τώρα την ισορροπία στις γραμμές, εννέα αμυντικοί θα διεκδικούν τέσσερις θέσεις στα μετόπισθεν. Οι υπάρχοντες παίκτες "καλύπτουν" και την επιλογή για σχηματισμό με τρεις στόπερ, ενώ κάποιοι παίκτες αγωνίζονται σε παραπάνω από δύο θέσεις.

Στη μεσαία γραμμή, επίσης, εννέα παίκτες θα διεκδικήσουν τρεις θέσεις, ενώ και εδώ υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να λειτουργήσουν ως "μπαλαντέρ".

Τέλος, για την 3άδα της επίθεσης υπάρχουν επτά υποψήφιοι, με τη σημείωση ότι υπάρχει ο τραυματίας Περογαμβράκης, που θα λείψει για αρκετούς μήνες.

Βλέποντας κανείς  λοιπόν το ρόστερ της ομάδας του ΟΦΗ, διαπιστώνει ότι υπάρχει πλουραλισμός επιλογών, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι δίνεται... χώρος και σε νεαρούς παίκτες.

Νέο αγωνιστικό "τεστ"

Η προετοιμασία του ΟΦΗ συνεχίζεται εντατικά, ενώ αύριο υπάρχει νέο φιλικό παιχνίδι με τον Ηρόδοτο στο ΒΑΚ. Χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρει και ο Κουτσιανικούλης, ενώ, πέρα από τους Περογαμβράκη και Μονιάκη, ένα πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Δερμιτζάκης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Καλιακάκης

Σχόλια