Αθλητισμός

Αφιερωμένος στην Ελ.Αναθρεπτάκη ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης -vid

Πλησιάζουν τις 3.000 οι συμμετοχές στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας.

Πλησιάζουν τις 3.000 οι συμμετοχές στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας. Πρόκειται για τον τρίτο Ημιμαραθώνιο 21 χλμ. ωστόσο αυτή θα είναι η 4η χρονιά που διεξάγονται οι παράλληλοι αγώνες Αrkalochori Street Run 5χλμ - 10χλμ - 1000 μέτρων στο Αρκαλοχώρι.

Ο φετινός αγώνας μάλιστα θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη της αδικοχαμένης Ελένης Αναθρεπτάκη που κατάγεται από την περιοχή και τον περασμένο Μάιο έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια ορειβατικής εκδρομής…

Ο αγώνας έχει επικεντρώσει τα βλέμματα αθλητών και πολιτών από όλη την Ελλάδα αλλά και όχι μόνο αφού τα trailers που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την προώθηση του, έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η ελληνίδα μάνα που κυνηγάει το γιο της παντού, δείγμα της υπερπροστασίας και αγάπης της…. η hi-tech γιαγιά που καλεί τα εγγόνια της απ΄ όπου κι αν βρίσκονται να συμμετάσχουν στον αγώνα … μέχρι τη ρακή και το γλέντι που υπόσχονται οι διοργανωτές πως θα ακολουθήσει, έχουν κατακλύσει τα Μέσα Ενημέωσης και κοινωνικής δικτύωσης της Χώρας.

Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος όχι μόνο μυημένοι αθλητές αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας που αγαπούν τη φυσική άσκηση, το περπάτημα και το τρέξιμο. Και φέτος τις εκδηλώσεις αναμένεται να πλαισιώσουν γνωστά ονόματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.cretehalfmarathon.com/

 «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των δηλώσεων συμμετοχών και πλησιάζουμε τις 3000 ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου που έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση.  Καλούμε αθλητές και πολίτες να έρθουν στον αγώνα, να τρέξουν ή να περπατήσουν τη διαδρομή απολαμβάνοντας αυτή τη γιορτή του αθλητισμού», δηλώνει στο neakriti.gr o πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας κ. Γιώργος Αλεβιζάκης.

Χρόνο με το χρόνο ο ημιμαραθώνιος Κρήτης κερδίζει φίλους και είναι βέβαιο ότι θα γίνει ένας θεσμός που συνεχώς θα διευρύνεται.

Όπως και να έχει, όσοι τερματίσουν σε ένα από τους αγώνες που θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι, θα λάβουν μία σημαντική επιβράβευση. Ο λόγος για το εντυπωσιακό, συλλεκτικό μετάλλιο που θα τους απονεμηθεί και το οποίο είναι φτιαγμένο από την κ. Καίτη Μυκωνιάτη.  Για τη δημιουργία των αναμνηστικών παπουτσιών που κάθε χρονιά έχουν και διαφορετική όψη  χρειάστηκαν αρκετοί μήνες δουλειάς και αξίζουν τα εύσημα στους εμπνευστές και δημιουργούς.      

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

Σχόλια