default-image

Δουλουφάκης: Από τις λινάτσες, ως τα έπη του ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Δουλουφάκης: Από τις λινάτσες, ως τα έπη του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδήλωση για τον Γκέραρντ στο «Γεντί Κουλέ» επί της ουσίας, είχε την πρόθεση να αναδείξει τα πλούσια στοιχεία και τα σύμβολα της ομάδας. Πρώτη φορά συμβαίνει έτσι, συνδυασμένο με τόσα πολλά (συναυλία, απονομές, ονοματοδοσίες, παρουσιάσεις κ.ά. ).

Ο κόσμος θα ήταν πολύ περισσότερος, αν δεν έπρεπε να σηκωθεί από τον καναπέ όπου η εθνική μπάσκετ με τη Ρωσία τον κράτησε απορροφημένο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, προσμένοντας κατόπιν το σόου των αστέρων του Τσάμπιονς Λίγκ. Για μια μερίδα θα έπρεπε να είχε έτοιμο στην τσέπη και το δεκάευρο, που δεν είχε υπολογίσει να δίνει σε αυτά.

Όμως δεν είδαμε και πολλούς που θα έπρεπε να ήταν εκεί. Ακόμη και τιμώμενους. Πόσο μάλλον μετόχους… (Καμία αξία, η τήρηση απουσιολογίου…)

Σημαντική επιλογή: «Η βράβευση...έκπληξη της βραδιάς ήταν σε ένα άνθρωπο που είναι η ζωντανή ιστορία του ΟΦΗ. Στον κ. Μανόλη Τζιρίτα, στον υπάλληλο της ΠΑΕ ΟΦΗ, ο οποίος έχει δώσει και την ψυχή του σε αυτήν την ομάδα». (Σωστό!)

Ολόκληρα 36 χρόνια Τζιρίτας στην ΠΑΕ ΟΦΗ! Αφιέρωσε το βραβείο σε όλους του συναδέλφους του που πέρασαν ή είναι στην ΠΑΕ, στον τρελό -όπως είπε- κόσμο του ΟΦΗ και φώναξε συγκινημένος «ΟΦΗ για πάντα»!

Η ομιλία του ιδρυτή της πρώτης ΠΑΕ Νίκου Δουλουφάκη, ήταν εκείνη πάντως που έστελνε μηνύματα στο παρόν και το μέλλον, με τις ιστορικές της αναφορές:

-«Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά του Ευγένιου Γκέραρντ στον ΟΦΗ. Όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζονται και οι άριστες συνθήκες εργασίας, που του προσφέραμε.

Μαζί με τους συνεργάτες μου Γιάννη Παπαματθαιάκη, Κώστα Καζανάκη, Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη, Κώστα Ρεπανάκη, Κώστα Σταυρουλάκη και άλλους, παραλάβαμε τον ΟΦΗ το 1978, υπό συνθήκες άθλιες, που για να κάνουν μπάνιο οι ποδοσφαιριστές, έπρεπε ο τότε φροντιστής, να ζεστάνει το νερό με ξύλα και για να γίνει αγώνας, να κλείσουμε το γήπεδο με λινάτσες.

Ιδρύσαμε την ΠΑΕ, πιστέψαμε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χωρίς ισχυρό οικονομικό παράγοντα δεν γίνεται και έτσι φροντίσαμε να θωρακίσουμε τον ΟΦΗ με τον μεγαλύτερο και πλέον κατάλληλο: την οικογένεια Βραδινογιάννη.

Μαζί τους, δημιουργήσαμε τα μεγάλα έργα υποδομής, το ΒΑΚ ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα, κλειστό γυμναστήριο, βοηθητικό γήπεδο στο Λίντο και το παλατάκι του κεντρικού γηπέδου. Η διοίκηση τον στήριξε (τον Γκέραρντ) μακροχρόνια, του προσέφερε μεγάλους ποδοσφαιριστές και κάτω απ' αυτές τις συνθήκες εργασίας μεγαλούργησε.

-Ευγένιε εκ μέρους όλων των φιλάθλων του ΟΦΗ, σε ευχαριστούμε!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News