default-image

"Ταπεινοί, καταφρονεμένοι και...όμηροι"!

Ποδόσφαιρο
"Ταπεινοί, καταφρονεμένοι και...όμηροι"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνήθης ατάκα των ημερών για το πρωτάθλημα της Football League, που χρησιμοποιείται σε συζητήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ: "Μην ορκίζεσαι, ότι η Β' Εθνική θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου"!

Η πιο χαρακτηριστική φράση για την ίδια κατηγορία, που λέει σε όλες τις συνεντεύξεις του ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Είμαστε Όμηροι, είμαστε εγκλωβισμένοι». Θα μπορούσε να γίνει και τίτλος ταινίας χωρίς το είμαστε! "Όμηροι και Εγκλωβισμένοι" κατά το "Ταπεινός και Καταφρονεμένος*"!

Έχουν δίκιο. Τους βάζουν σε ένα πρωτάθλημα, όπου είναι υποχρεωμένοι, ή να καταχρεώνονται, ή να προβαίνουν σε πράξεις "χειραγώγησης", αφού δεν έχουν έσοδα ως επαγγελματική κατηγορία. Την ίδια στιγμή τους φυτεύουν χωρίς να προβλέπεται από πουθενά και δυο ομάδες που όλοι ξέρουν ότι η μία είναι κόρη του "χαλίφη"!

Χαζός δεν είσαι. Βλέπεις πως κινούνται τα νήματα στο ποδόσφαιρο μέσω της ΕΠΟ με τους νικητές των ακριβοπληρωμένων εκλογών της ΕΠΟ και με τον κύριο Χαράλαμπο, αλλά και τους ευρωπαίους τυπάκους που έχει στείλει ο υιός του ερυθρού φωνακλά, προκειμένου να τον κρατά αμόλυντο, από την «κάρτες υγείας».

Ολοκάθαρο και το τι συμβαίνει στη Σούπερ Λίγκα με την ίδια νοοτροπία στους ορισμούς και στις διαιτησίες όπως συνέβαινε και πριν. (Υποκρισία…)

Έτσι με απλή λογική και εμπειρία, αντιλαμβάνεσαι ότι η αγωνιστική προσπάθεια του ΟΦΗ, θα χρειαστεί να βρίσκεται σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή. Γιατί στο ίδιο πρωτάθλημα, -όπως και πέρυσι- άλλοι θα σπρώχνονται, άλλοι θα ξεχρεώνονται από δανεικά ή θα συμμαχούν με τις τρέχουσες ανάγκες.

Το να έχεις καλή και δυνατή ομάδα, είναι το βασικότερο όπλο, αλλά στην  Ελλάδα και στη Football League, όπου ισχύουν στοιχεία «ανορθόδοξου πολέμου», απαιτούνται και γερές ηγεσίες, ναρκαλιευτές, βατραχάνθρωποι, 2α γραφεία και όλα τα συναφή…

[Ότι θέλει λέει κάποιος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που συνεχίζει διαρκώς να περιστρέφεται στον εαυτό του.]

Το σύνηθες μενού: «Στον Ηρακλή έτρωγαν λεφτά από τις μεταγραφές και τις διαφημίσεις» (Νίκος Καγιούλης, πρώην υποψήφιος επενδυτής του «γηραιού»).

Επιστρέφοντας στην πραγματικότητα του ποδοσφαίρου! Οκτώ γκολ στους πρώτους έξι αγώνες της σεζόν έφτασε ο Λιονέλ Μέσι, με τα δύο που πέτυχε απέναντι στην Γιουβέντους. H πιο όμορφη δήλωση σε αυτές τις νύκτες του Τσάμπιονς Λιγκ, έγινε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Ο Λιονέλ σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ και άνοιξε το παιχνίδι. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Έπρεπε να υποφέρω πολλά σαν αντίπαλό τους στο παρελθόν, αλλά τώρα είμαι αρκετά τυχερός  που μπορώ να τον απολαύσω»!

[Ο Άρης Βασιλείου κυνηγός ταλέντων στους δυο νομούς και ο Πέτρος Μαρινάκης, στους άλλους δυο της Κρήτης, για τον ΟΦΗ;]

*(Η ταινία "Ταπεινός και Καταφρονεμένος" στη φωτογραφία κάνει και τον πιο σκληρόκαρδο να δακρύσει και βεβαίως στην εν λόγω ταινία ο Νίκος Ξανθόπουλος ερμηνεύει πολλά τραγούδια αποδεικνύοντας μας την εξαιρετική του φωνή. Η σκηνή που ο Ξανθόπουλος τραγουδάει το τραγούδι "Μην μου δίνετε να πιω  κλαίγοντας είναι όλα τα λεφτά. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ξανθόπουλος, Στέφανος Στρατηγός, Άντζελα Ζήλεια, Γιώργος Μούτσιος, Λαυρέντης Διανέλλος, Ελένη Ζαφειρίου και πολλοί άλλοι ηθοποιοί. Το σενάριο είναι του Παναγιώτη Κωσταντίνου και η σκηνοθεσία του Απόστολου Τεγόπουλου.)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News