default-image

Ζήτησε... ακρόαση Θεού για τον "βραχνά" των προσφυγών!

Ποδόσφαιρο
Ζήτησε... ακρόαση Θεού για τον "βραχνά" των προσφυγών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θεέ μου και δώσ' μου δύναμη…»! Με αυτές τις λέξεις ανήρτησε πριν λίγες μέρες αυτή τη φωτογραφία ο Φώτης Τσάλος με υψωμένα χέρια προς τον νυχτερινό ουρανό από το λιμάνι του Ηρακλείου, πάνω στο δίτροχο…

Τον ρωτήσαμε τι ακριβώς ζητούσε από τον Ύψιστο εκείνη τη στιγμή: «Να καθαρίσω με τις προσφυγές που βαραίνουν τον ΟΦΗ", μας είπε  ο πρόεδρος του ΟΦΗ. «Χρειάζονται χρήματα για να κλείσουν και δυστυχώς μερικοί παίκτες από αυτούς, ζητούν το σύνολο του συμβολαίου τους, ενώ έχουν αποχωρήσει από την ομάδα μας».

Χρειάζεται βοήθεια λοιπόν ο πρόεδρος, προσδοκώντας την στήριξη των μετόχων και φίλων του ΟΦΗ, για την απαλλαγή αυτών των χρεών … αφού μέσα σε όλα τα βάρη, οι προσφυγές παικτών που είναι παρελθόν, απαιτούν όχι μόνο τα δεδουλευμένα, αλλά και τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου τους: Πάγκαλος, Όστοιτς, Ράντι, Δαύκος…

Έχοντας κλείσει τις υποθέσεις Αντουκόρ και Μπουρσέλη, η διοίκηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των παραπάνω ποδοσφαιριστών, που ζητάνε και τον δεύτερο χρόνο, παρότι δεν ανήκουν πλέον στον ΟΦΗ.

Το κακό άρχισε, όταν έγιναν διετή συμβόλαια και μεγεθύνθηκε αφού τους δόθηκε το δικαίωμα να κάνουν προσφυγές... Έτσι οι παίκτες έχουν το πάνω χέρι απαιτώντας το σύνολο των χρημάτων που περιγράφεται στη σύμβασή τους με τον ΠΑΕ ΟΦΗ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σκληρή στάση μερικών από αυτούς, με χαρακτηριστική την περίπτωση Πάγκαλου που φέρεται να διαμηνύει τη γνωστή φράση «μέχρι δεκάρας»…

Η Ομίχλη, η καταστροφή, η αιχμαλωσία και η αναξιοπιστία

 «Βλέπω ομίχλη. Μας έχουν καταστρέψει. Δεν υπάρχει αυτό. Πρώτη φορά βλέπω Διαιτητικό Δικαστήριο να βγάζει απόφαση και ταυτόχρονα να ορίζει μπαράζ. Κάποια στιγμή και η ΕΠΟ πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να αναλογιστεί τι γίνεται με τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω. Κάνουν προετοιμασία από τον Ιούλιο. Θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα; Ποιοι θα είμαστε; Δεν ξέρουμε. Το είπα και στο πρώτο συμβούλιο της ΕΠΟ. Κύριοι μας έχετε αιχμαλωτίσει. Δεν είναι μόνο η Super League πρωτάθλημα. Κάναμε εξυγίανση, δώσαμε λεφτά να φύγει ο κόσμος, είπαμε του χρόνου να είμαστε λιγότερες ομάδες, περάσαμε 23χρονους να παίξουν. Τι άλλο να κάνουμε για να γίνει αυτή η κατηγορία πιο αξιόπιστη;».

Χρειάζεται να ειπωθούν άλλα, απ' όσα είπε χθες ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος; Μέσα από την ειλικρίνεια τέσσερις λέξεις ορίζουν την κατάσταση, στο πρωτάθλημα που θα είναι φέτος ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης: Ομίχλη, καταστροφή, αιχμαλωσία, αναξιοπιστία!

"Και ο περσινός ΚΑΠ και ο φετινός γράφουν μπαράζ πέραν της 5ης Ιουλίου δεν μπορεί να γίνει. Τι απόφαση είναι αυτή που βγαίνει… Είναι άδικο αυτό που μας κάνουν." (Αφοπλιστικό κι αυτό από τον Λεωτσάκο, για το όργιο της υπόθεσης Δόξας Δράμας και Καραϊσκάκης").

Τελικά σε πια εποχή ζούμε; Ο καθένας κάνει ότι θέλει, αρκεί να είναι χορηγός μαλαματένιων «πακέτων» που ποτίζουν το δενδράκι της ανομίας, ή προωθούμενος από την πολιτική εξουσία. Το άσχημο είναι ότι επικαλούνται την εξυγίανση.

Ευχόμαστε να μην το δούμε στο πρωτάθλημα της εθνικής και φέτος, αλλά μάλλον δεν θα το αποφύγουμε. Οι «πατροναρισμένες» ομάδες, φαίνονται από μακριά μα… τη Δόξα!

Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται. Το ίδιο και οι διαιτητές: Πρόσφατα είχε υπάρξει  αρχιδιαιτητής, τώρα ο Δημήτρης Σαραϊδάρης είναι υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναλαμβάνοντας το οργανωτικό κομμάτι του Παντελή Κωνσταντινίδη. (Διαχρονικότητα στο παζλ).

Αν μετράμε καλά ο ΠΑΟΚ έχει ήδη τρεις παράγοντες από το πιθάρι της διαιτησίας, μαζί με τον Τεβεκέλη και τον Μίχελ. Συμβαίνει κάπου αλλού αυτό;

[Τα επισημαίνουμε, ιδιαίτερα, όλα αυτά, για να έχουμε ανοικτές κεραίες, με τις ομάδες της Κρήτης και δη με τον ΟΦΗ που έχει ολοκάθαρο στόχο ανόδου στη Σούπερ Λίγκα γιατί κατά τα φαινόμενα, θα χρειαστεί να περάσει και «συμπληγάδες». (Λογικό; - Λογικό! Γιατί αν ο ένας έχει τη μία και ο άλλος αετός προσέχει την άλλη…)]

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News