default-image

Σαν σε προπόνηση οι Σέρβοι με το Βέλγιο

Μπάσκετ
Σαν σε προπόνηση οι Σέρβοι με το Βέλγιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερο με δυνατή προπόνηση έμοιαζε για τους Σέρβους ο αγώνας με το Βέλγιο. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησε με 54-74 και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του βραδινού αγώνα της Λετονίας με την Τουρκία για να δει αν θα καταλήξει στη 2η ή στην 3η θέση του τέταρτου ομίλου.

Στο πρώτο ημίχρονο η Σερβία παρουσίασε δύο αγωνιστικά πρόσωπα. Επιθετικά, το πλάνο της ήταν να χτυπήσει μέσα από τη ρακέτα, το ακολούθησε πιστά αλλά η διαφορά μεταξύ της πρώτης με τη δεύτερη περίοδο ήταν το επίπεδο αποτελεσματικότητας. Στην πρώτη είχε 7/14 δίποντα και στη δεύτερο 9/10!

Το Βέλγιο δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει στο παιχνίδι για περισσότερα από 12 λεπτά (19-20). Στη συνέχεια οι Σέρβοι επέβαλαν τους κανόνες τους, πήραν πολλά από τους Μπογκτνάνοβιτς, Μαριάνοβιτς Μάτσβαν και με 0-19 σερί προηγήθηκαν με 19-39 μπαίνοντας στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Με τη Σερβία σε διψήφια διαφορά και το Βέλγιο δίχως βαθμολογικό κίνητρο, το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά με τους Σέρβους να δείχνουν ότι κάνουν αγγαρεία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε 14 αγωνιστικά λεπτά (43-60, 34') περιορίστηκαν στους 18 πόντους σουτάροντας με πολύ άσχημα ποσοστό. Για την ακρίβεια, σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαν 6/16 δίποντα και 1/7 τρίποντα.

Οι Βέλγοι δεν… πήγαν πίσω καθώς τα ποσοστά τους διατηρήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Επί της ουσίας, η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Σερβία να μην νιώθει κίνδυνο σε κανένα σημείο.

Τα Δεκάλεπτα: 13-18, 25-42, 36-56, 54-74.

Πηγή: gazzeta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News