default-image

Και οι Φινλανδοί στην επόμενη φάση του Eurobasket

Μπάσκετ
Και οι Φινλανδοί στην επόμενη φάση του Eurobasket

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μεν Φινλανδοί έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τη φάση των ομίλων του Eurobasket 2017, οι δε Ισλανδοί αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση χωρίς να γευτούν το νέκταρ της νίκης. Οι οικοδεσπότες του Α' Ομίλου κέρδισαν δύσκολα τον πέμπτο αγώνα τους (83-79) και κοιτάζουν ήδη τη διασταύρωση στους 16, που θα τους φέρει απέναντι στην Ουκρανία.

Οι οιωνοί είναι θετικοί για την ομάδα του Χένρικ Ντέτμαν, που πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη ως το φαβορί για να βρεθεί στα προημιτελικά, την ώρα που οι Ισλανδοί επιστρέφουν στη βάση τους έχοντας πάρει σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν ελεύθερο μπάσκετ, χωρίς σκοπιμότητες από την πρώτη κιόλας περίοδο. Οι Ισλανδοί ήταν ως συνήθως στον ρόλο του κυνηγούν όμως στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν την αντεπίθεσή τους και βρέθηκαν μπροστά και με επτά πόντους (52-59 στο 30'). Αυτή τη διαφορά είχαν και στα μέσα της τέταρτης (60-67), πριν ακολουθήσει ένα σερί 9-0 από τους γηπεδούχους που πέρασαν μπροστά και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Θα περίμενε κανείς ότι ο Χένρικ Ντέτμαν θα έκανε συντήρηση και θα άνοιγε το rotation, όμως αυτό δεν συνέβη. Ο Κόπονεν, για παράδειγμα, έπαιξε 31 λεπτά, ο Μάρκανεν 24, ο Χαφ 27, ο Σαλίν 31. Βέβαια ο Κοϊβίστο κι ο Γουίλσον έμειναν και πάλι εκτός αγώνα, καθώς κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τα νοκ-άουτ παιχνίδια.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Ντέτμαν): Χαφ 5, Λι 9, Σαλίν 17 (5), Κότι 4, Κόπονεν 10 (1), Νούτινεν 7 (1), Ράνικο 6, Λίντμπομ 2, Μάρκανεν 23 (3), Μέρφι

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Πέντερσεν): Χέρμανσον 12, Άκοξ 10, Μπαέρινγκσον 12 (2), Στέφανσον 13, Φρίντρικσον 3, Βίλιαλμσον 9 (1), Γκούναρσον, Ερμολίνσκι 4 (1), Πάλσον 11 (1), Χλίνασον 2, Μπγιόρνσον 3 (1)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News