Αθλητισμός

Ραντεβού 1 του Οκτώβρη στο Αρκαλοχώρι

Πλησιάζει η μέρα για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

 
Πλησιάζει η μέρα για τον ημιμαραθώνιο Κρήτης! Ένας αγώνας που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου την Κυριακή 1η Οκτωβρίου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ενασχόληση με τον μαζικό αθλητισμό με στόχο την διάδοση του εθελοντισμού, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς...

Σε αυτά δόθηκε έμφαση σήμερα στη συνέντευξη Τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης από τους συνδιοργανωτές του αγώνα–Περιφέρεια Κρήτης, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.),Δήμος Μινώα, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου- που πραγματοποιείται με επιτυχία με συμμετοχές που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000 από την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.


Στη συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Μινώα-Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη, του εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκου Συριγωνάκη, του Προέδρου του συλλόγου ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Γιώργου Αλεβιζάκη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλη Αλιφιεράκη έγινε εκτενής αναφορά στην διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου Κρήτης και στις διαστάσεις-μηνύματα που στέλνονται για την ενασχόληση με τον μαζικό αθλητισμό, τον εθελοντισμό, ευρύτερα την κοινωνική προσφορά.


Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι θα είναι 21 χιλιόμετρα και για τέταρτη  χρονιά θα γίνουν παράλληλοι αγώνες δρόμου ArkalochoriStreetRun 5χλμ - 10χλμ και 1000 μέτρων στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης.


                          Οι δηλώσεις


Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:


«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός με κοινωνική διάσταση-προσφορά. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους υποστηρικτές, και εμείς από την πλευρά μας, ως συνδιοργανωτές συγχαίρουμε για αυτή την πρωτοβουλία, και όταν υπάρχει μια τέτοια συμμετοχή αποδεικνύεται ότι ο αθλητισμός, ο εθελοντισμός, παρακινεί και ενώνει για κοινωνική προσφορά. Η Περιφέρεια Κρήτης έμπρακτα υποστηρίζει τον αθλητισμό που στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Καλή επιτυχία στην διοργάνωση του αγώνα».


Δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης:


«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, οι νέοι του τόπου με την διοργάνωση αυτή προβάλλουν και αναδεικνύουν περαιτέρω την περιοχή μας αλλά και τον αθλητισμό. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση,  που καταφέρνουν να συνεργάζονται από κοινού τόσοι πολλοί φορείς, σύλλογοι, εθελοντές για την ανάδειξη του μαζικού αθλητισμού με κοινωνική προσφορά. Συγχαρητήρια σε όλους για την συμμετοχή τους».


Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης:


«Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που έχει πλέον θεσμοθετηθεί, την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Τέτοια γεγονότα συμβάλλουν στην αποκέντρωση, και στην διάδοση του αθλητισμού στην Περιφέρεια δίνοντας μια άλλη «ζωντάνια» στην ύπαιθρο. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές».


Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης:

«Φέτος έχουμε σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών, έχουμε ξεπεράσει ήδη τις 2.500 συμμετοχές και είμαστε 25 ημέρες πριν τον αγώνα οπότε αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός αθλητών από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα ακόμα και το εξωτερικό.Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων».
 

Σχόλια