Αθλητισμός

Περιμένοντας το τουρνουά που... μας κάνει τη διαφορά!

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το μπάσκετ, γιατί καθώς μένουμε προσηλωμένοι στο Ευρωμπάσκετ, η διάθεσή μας αυξάνεται για το υψηλής στάθμης γεγονός που είναι ζωντανά μπροστά μας στο Ηράκλειο! «Έρχεται»!

Από τα πιο μεγάλα τουρνουά μπάσκετ που γίνονται αυτή την εποχή στην Ευρώπη -με πλέον καθιερωμένο το «Γκομέλσκι Καπ*» της Ρωσίας- είναι το δικό μας τουρνουά στο Ηράκλειο, δηλαδή, το "2o International Basketball Tournament Crete/Heraklion"!

Από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια», με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, του Ερυθρού Αστέρα και της Ούνιξ Καζάν, θα πάρουμε φρέσκο άρωμα Ευρωλίγκας!

Θα μπορούσε να ήταν (και) ο Παναθηναϊκός!

-Λίγο έλλειψε μάλιστα, το προσεχές τουρνουά να είχε και τη συμμετοχή του πρωταθλητή Παναθηναϊκού,  που δεν έκλεισε την τελευταία στιγμή, για διάφορους λόγους. Καταγράγηκε πάντως, διαρκής επικοινωνία των διοργανωτών με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ενδεχομένως όμως να συμβεί σε ένα επόμενο ή στο επόμενο...

Σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα καθιερωμένο τουρνουά που σχετίζεται ελληνικά μόνο με τον Ολυμπιακό, αλλά για μια διοργάνωση που έχει όλα τα φόντα να καταξιωθεί πλήρως ως θεσμός, πριν την έναρξη της κανονικής περιόδου, με μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

-Για το Ηράκλειο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι έχει κοινό που μαγεύεται από παραστάσεις επιπέδου, διαθέτει σύγχρονο κλειστό με όλες τις απαιτούμενες υποδομές υποδοχής, αλλά στερείται αυτό είχε πριν από χρόνια, δηλαδή ομάδα στην Basket League.

Ανανεωμένες!

-Οι ομάδες που θα μας προσφέρουν άρωμα Ευρωλίγκας, εμφανίζονται πολύ ανανεωμένες, όπως ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι με πολλές μεταγραφές, αλλά και ο Ερυθρός Αστέρας, που μετά από παραχωρήσεις «ονομάτων», καλείται να πιστοποιήσει τον χαρακτηρισμό της «Λερναίας Ύδρας».

Η Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη, έχει δείξει την ελληνική της ατμόσφαιρα από το 2012 με τον Κώστα Καϊμακόγλου!

Θα φέρει περισσότερους η Μακάμπι;

-Υπάρχει και η πτυχή του τουρισμού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Κρήτη: Αν η Χάποελ πέρσι έφερε στο Ηράκλειο 250 συνοδούς φίλους της από το Ισραήλ, δεν είναι λογικό η Μακάμπι, να προσελκύσει, πολύ περισσότερους; (Θα είναι ένα στοιχείο στα αξιοσημείωτα...).

Διαβάστε: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το διεθνές τουρνουά μπάσκετ

<i>kerkida

Η μείωση στις τιμές των εισιτηρίων!

-Είναι και μερικά πράγματα που δεν περνούν απαρατήρητα. Πέρσι τέτοιο καιρό το διεθνές τουρνουά μπάσκετ στο Ηράκλειο γνώρισε την ανταπόκριση του κοινού. Η κίνηση των διοργανωτών να μειώσουν φέτος τις τιμές των εισιτηρίων μέχρι και στη μισή τιμή, δείχνει πως δεν έχουν πλέον το άγχος της πρώτης φοράς για την κάλυψη των εξόδων.

Το δείγμα της θεσμικής καθιέρωσης φάνηκε από το καλημέρα και μαζί η συναίσθηση των διοργανωτών για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί φίλαθλοι. Μπράβο τους!

[*Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διοργανώνει το διεθνές τουρνουά «Γκομέλσι Καπ», που θα διεξαχθεί στη Μόσχα στις 27-28 του μήνα. Εκτός της οικοδέσποινας, στο τουρνουά θα συμμετέχουν οι Παναθηναϊκός, Χίμκι και Νταρουσάφακα. Διοργανώνεται για 10η συνεχόμενη χρονιά, το «τριφύλλι» έχει πάρει μέρος 9 φορές και το έχει κατακτήσει το 2009.]

Στ. Μ.

Σχόλια