default-image

Πρίντεζης: Μας έχουν πεισμώσει οι ήττες

Μπάσκετ
Πρίντεζης: Μας έχουν πεισμώσει οι ήττες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεισμωμένοι είναι οι διεθνείς ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων της α' φάσης του Ευρωμπάσκετ με Φιλανδία και Πολωνία, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο έμπειρος διεθνής φόργουορντ ξεκινώντας τις δηλώσεις του είπε: «Είμαστε έτοιμοι, προερχόμαστε από δύο ήττες, μας έχεις πεισμώσει αυτό και αρχής γενομένης από αύριο, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά και στο παιχνίδι με την Πολωνία που είναι πολύ κρίσιμο, να δώσουμε το 100% για να περάσουμε στην επόμενη φάση»

Για το ότι παλιότερα η Εθνική δεν θα έχανε τέτοια παιχνίδια: «Ίσως δεν είναι καλό να γίνονται συγκρίσεις, είτε είναι καλές, είτε κακές, αλλά μιλάμε για διαφορετικές ομάδες. Θυμάμαι και από τον εαυτό μου, μακάρι λέγαμε να έρθει μια φουρνιά να δώσει κάτι παραπάνω. Ο κόσμος αγαπάει αυτή την ομάδα, οι απαιτήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες. Όλοι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που έχει γίνει μέχρι τώρα. Ούτε εμείς θέλουμε να χάνουμε. Θέλουμε να κερδίζουμε και να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να μην φοβάσαι την ήττα, να ξέρεις ότι έχεις παλέψει και να έχεις το κεφάλι ψηλά».

Για τα δύο επόμενα ματς που θα κρίνουν την πρόκριση: «Μπορούμε να κάνουμε το 2Χ2, έχουμε το ταλέντο και την εμπειρία να το κάνουμε. Με Σλοβενία βελτιωθήκαμε, συγκριτικά με το ματς με τη Γαλλία, παρά το μπλακ άουτ στα τελευταία λεπτά. Εννοείται ότι μπορούμε να περάσουμε».

Για το ερχόμενο ματς κόντρα στην Φιλανδία: «Είναι μια ομάδα με ενέργεια, έχει ένα παίκτη που έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να πρωταγωνιστήσει στο ΝΒΑ και διαθέτει έμπειρους παίκτες στο ρόστερ. Παίζουν στο γήπεδό τους, έχουν παίξει πολλά παιχνίδια στον πόντο. Σίγουρα, είναι δυνατή αντίπαλος. Πρέπει να δείξουμε την ίδια προσοχή με τις άλλες ομάδες».

Για το αν σκέφτεται την πρόκριση στους 16: «Δεν θέλω να σκεφτώ το μέλλον, ούτε να χαρώ ούτε να απογοητευτώ. Θέλω να σκέφτομαι το παιχνίδι με την Φιλανδία και μετά αυτό με την Πολωνία, που ίσως είναι σαν νοκ-άουτ. Δεν μπορούμε να αψηφήσουμε κανένα παιχνίδι».

Για το τι κρατάνε από τις δύο ήττες «Καταφέραμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι με τη Γαλλία, με κοντό σχήμα και κάποια καλάθια που πετύχαμε, σε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο. Στο ματς με τη Σλοβενία είχαμε βελτιωθεί, αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό να πάρουμε ένα παιχνίδι που ήταν δικό μας. Βελτιωθήκαμε παιχνίδι με το παιχνίδι, αλλά δεν ξέρω αν φτάνει για να πούμε ότι θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Χρειάζεται προετοιμασία ατομική αλλά και ομαδική».

Για το ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο στο ματς με τους οικοδεσπότες της διοργάνωσης, Φιλανδούς: «Είμαστε έμπειρη ομάδα, δεν μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα μπορεί να μας βοηθήσει, να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο».

Για το αν η Ελλάδα είναι όσο σκληρή χρειάζεται για να πάρει τα δύο παιχνίδια: «Ένα παιχνίδι νοκ άουτ μπορεί να σου αλλάξει την ψυχολογία και να φτάσεις μέχρι το τέλος, αλλά η αλήθεια είναι πως ο βαθμός σκληρότητας δεν είναι στο βαθμό που θα θέλαμε όλοι. Θα θέλαμε να είμαστε όπως με τις ομάδες μας».

Για το δέσιμο της ομάδας: «Με την Εθνική βρίσκεσαι μόνο ένα μήνα. Όσες ομάδες έχουν περισσότερη αθλητικότητα, έχουν μεγαλύτερο αβαντάζ. Ασκείται έντονη κριτική, αλλά σε ένα μήνα δεν μπορεί να γίνει προετοιμασία και να βγάλει αυτοματισμούς στην άμυνα, όπως θα έκανε μια ευρωλίγκας που κάνει δύο μήνες προετοιμασία και παίζει 50 παιχνίδια το χρόνο. Όντως αυτό φαίνεται, άμα θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να βελτιώνεσαι γρήγορα. Υπάρχει πιθανότητα να μην συνεχίσουμε μετά την Τετάρτη. Όλοι έχουμε παίξει σε υψηλό επίπεδο και έχουμε τον εγωισμό. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε καλά με τους εαυτούς μας και τη χώρα που εκπροσωπούμε».

Για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης ήταν μεγάλη απώλεια επιθετικά και αμυντικά. Άλλαξε όλο το πλάνο και η δομή της ομάδας. Μας στοίχισε πολύ, ξέρουμε τι μπορεί να κάνει. Θα βοηθούσε στην άμυνα στους αυτοματισμούς».

Για την εμπειρία των Ελλήνων διεθνών στην Ευρωλίγκα, συγκριτικά με τους Φιλανδούς: «Η εμπειρία μετράει σε κάποια κομμάτια, αλλά υπάρχουν και ομάδες που μπορούν να κερδίσουν με την ενέργεια ή το ταλέντο. Σίγουρα, είμαστε έμπειρη ομάδα, αλλά αυτό δεν μπορεί να σου διασφαλίσει την επιτυχία. Είναι σημαντικό, γιατί δεν είναι κάτι που αγοράζεται, αλλά δεν είναι το παν».

Για την κούραση: «Είναι ένα τουρνουά που πρέπει να είσαι όσο καλύτερος γίνεται. Όταν ένας παίκτης πρέπει να παίξει 30 λεπτά σε μια μέρα και 30 την επόμενη, είναι αδύνατον να παίξει όσο καλά θέλει, αλλά πρέπει να βρει τον τρόπο να βοηθήσει την ομάδα του».

Για το αν υπάρχει η πίστη ότι θα είναι η ομάδα στους «16»: «Εννοείται ότι θέλουμε να είμαστε στους 16. Ξέρουμε πόσο το θέλει ο κόσμος και έχουμε ανάγκη την στήριξή του. Ξέρουμε ότι ο κόσμος μας βλέπει, δεν είμαστε ρομπότ κι εμείς στενοχωριόμαστε. Κάποιες φορές όταν προσπαθείς να κάνεις το κάτι παραπάνω μπορεί να σου γυρίσει και μπούμερανγκ. Όλοι θυσιάζουμε κάτι για να είμαστε εδώ αυτό το καλοκαίρι, φυσικά και θέλουμε να τα πάμε καλά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News