default-image

Νίκη της Ελπίδων, 5-1 την Μολδαβία

Αθλητισμός
Νίκη της Ελπίδων, 5-1 την Μολδαβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την περασμένη Παρασκευή (1/9) η Εθνική Ελπίδων νίκησε 2-0 εκτός έδρας τη Λευκορωσία, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2019, που θα γίνει σε Ιταλία - Σαν Μαρίνο. Τη Δευτέρα (4/9) στο γήπεδο του Περιστερίου η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη έφτασε στη δεύτερη επικράτηση, με το 5-1 επί των Μολδαβών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ανώτερο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παίζοντας πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Το 1-0 έκαν στο 7' ο Γαλανόπουλος, στην πρώτη ευκαιρία που σημειώθηκε. Το 1-1 έγινε στο 34' με τον Cararu?, αλλά το τέρμα του δεν θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς στην προσπάθειά του να πιάσει κεφαλιά, έριξε αγκωνιά στον Ευαγγέλου και του άνοιξε το φρύδι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, στο 45'+2', έγινε το 2-1. Ο Σάλιακας έδωσε στον Ανδρούτσο, αυτός απέφυγε αντίπαλο μέσα στην περιοχή, έκανε παράλληλη μπαλιά για τον Κουλούρη, ο οποίος κοντρόλαρε, έκανε το γύρισμα από το ύψος του πέναλτι και βρήκε δίχτυα.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους έγινε το 3-1. Ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Κουλούρης έκανε το γύρισμα και ο Λημνιός με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 57' ο Κουλούρης έγινε αποδέκτης της μπάλας, έβαλε σωστά το σώμα, έφυγε κατά μέτωπο προς την αντίπαλη εστία, βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Μολδαβίας και αφού τον πέρασε, έκανε το 4-1.

Το τελικό 5-1 σημειώθηκε στο 78'. Ο Μεληκιώτης κέρδισε πέναλτι, όταν ανατράπηκε από τον Τίμπουρ, και ο Ανδρούτσος εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα.

Κουλούρης, Ανδρούτσος και Γαλανόπουλος ήταν οι καλύτεροι παίκτες της Εθνικής Ελπίδων, σε μια συνολικά καλή εμφάνιση. Επόμενο παιχνίδι είναι στις 10 Οκτωβρίου, εκτός έδρας με το Σαν Μαρίνο.

ΕΛΛΑΔΑ (Αν. Νικοπολίδης): Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Ευαγγέλου, Πασαλίδης, Καραχάλιος, Γαλανόπουλος (76' Μεληκιώτης), Λημνιός, Ανδρούτσος (79' Π. Ορφανίδης), Μανθάτης (65' Χατζηγιοβάννης), Κουλούρης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ελλάδα 6 (2 ματς)

2. Κροατία 3 (1 ματς))

3. Λευκορωσία 3 (2 ματς)

4. Μολδαβία 3 (3 ματς)

5. Σαν Μαρίνο 0 (2 ματς)

6. Τσεχία 0 (-)

* Οι εννέα πρώτοι των ομίλων εξασφαλίζουν απευθείας την πρόκριση στα τελικά (θα γίνουν σε Ιταλία - Σαν Μαρίνο).

** Από τους τέσσερις δεύτερους με τους περισσότερους βαθμούς, αφαιρώντας τα ματς με την 6η κάθε ομίλου στους ομίλους με έξι ομάδες, θα προκύψουν δύο ζευγάρια, που θα αναμετρηθούν σε διπλούς αγώνες μπαράζ.

*** Η Ιταλία περνά άνευ αγώνων ως διοργανώτρια.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News