Αθλητισμός

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρωσία

Η Ρωσία ήταν η νικήτρια του τελικού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας, επικρατώντας στον τελικό επί της Γερμανίας στο τάιμπρεϊκ και έφτασε έτσι τις 14 κατακτήσεις στην ιστορία της.

Ο θαυματοποιός Αντρέα Τζιάνι το 2015 είχε φτάσει με την Σλοβενία μέχρι τον τελικό (έχασε με 3-0 από την Γαλλία) άγγιξε πάλι το θαύμα, αλλά η Ρωσία δεν τον άφησε να το πανηγυρίσει καθώς επικράτησε με 3-2 και βρέθηκε ξανά στον θρόνο της!

Οι Ρώσοι, ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε χάσει σετ μέχρι τον τελικό, τα χρειάστηκαν πραγματικά, αλλά στο φινάλε πήραν αυτό που μάλλον άξιζαν (όσο κι οι αντίπαλοι τους) κι ίσως γιατί εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τα λάθη που έκαναν όλες οι υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου (έχοντας όμως αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ τους καθώς η χώρα βγάζει συνεχώς παίκτες).

Στο πρώτο σετ οι Γερμανοί άργησαν να μπουν στο πνεύμα του αγώνα, κάλυψαν τη διαφορά (4-8, 15-16), αλλά χωρίς μπλοκ δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω, ωστόσο ο τελικός άρχισε γι' αυτούς από το β' σετ και μετά. Αν και δεν είχαν και πάλι πόντο από μπλοκ, έσπασαν μπάλες, πίεσαν στο σερβίς και έφτασαν στο 21-14 για αν το κάνουν θρίλερ. Οι Ρώσοι με σερβίς μείωσαν σε 23-20, αλλά στην επόμενη φάση δέχθηκαν έναν αστείο πόντο (πλασόκαρφο από τα 4 μέτρα) και ήρθε το 1-1.

Η Γερμανία αναθάρρησε αλλά έχασε το γ' σετ μόνη της καθώς έκανε δέκα δώρα στους Ρώσους (στο 20-21 είχε ήδη κάνει τα 8) για να επιστρέψει όμως ακόμη πιο εντυπωσιακά στο δ' σετ το οποίο και κατέκτησε πανεύκολα.

Έτσι φτάσαμε στο τάι μπρέικ όπου έγινε χαμός. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 0-2 με μπλοκ του Κλιούκα στον Γκρόζερ, κι οι Γερμανοί απάντησαν με ένα σερί 5-0 (τρία μπλοκ) για το 5-2 που έγινε 5-5!

Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία μέχρι το 9-9 που έγινε 12-9 με χαμένο σερβίς του Χίρσχ και δύο κόντρα μπάλες (από επιθέσεις του Γκρόζερ που έσπασε το μπλοκ!).

Στο 13-10 ο Γκρόζερ κράτησε όρθια την Γερμανία με μπλοκ, ο Καλιμπέρντα με άσο έκανε το 13-12, αλλά στο 14-13 ο Μιχαΐλοφ τελείωσε το σετ και επανέφερε την Ρωσία στην κορυφή της Ευρώπης!

Τα σετ: 19-25, 25-20, 22-25, 25-17, 13-15

Πηγή: sportsfeed.gr

Σχόλια