default-image

Πικρή ήττα από το Βέλγιο για την Ελλάδα

Ποδόσφαιρο
Πικρή ήττα από το Βέλγιο για την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να έκανε ίσως  το καλύτερο και πιο ψυχωμένο παιχνίδι της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς δύο στιγμές αδράνειας την υποχρέωσαν σε ήττα με 1-2 από το Βέλγιο στο κατάμεστο Καραϊσκάκη.

Την ίδια ώρα η Βοσνία είχε εύκολο έργο κερδίζοντας 0-4 το Γιβραλτάρ και την προσπέρασε στην βαθμολογία, ανεβαίνοντας 2η και αφήνοντας την Ελλάδα στην 3η θέση ενώ το Βέλγιο με τη νίκη του εξασφάλισε την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ.

Η Εθνική μας στις τελευταίες δύο αγωνιστικές θα παίξει με Κύπρο (εκτός) και Γιβραλτάρ (εντός) και η Βοσνία με Βέλγιο (εντός) και Εσθονία (εκτός). Ουσιαστικά όλα θα κριθούν στις 7 Οκτωβρίου στα παιχνίδια Κύπρος-Ελλάδα και Βοσνία-Βέλγιο με το ελληνικό συγκρότημα να θέλει νίκη και παράλληλα οι Βόσνιοι να μην κερδίσουν τους Βέλγους, που ωστόσο θα πάνε αδιάφοροι βαθμολογικά να παίξουν σε μια πολύ καυτή έδρα…

Τα σημερινά αποτελέσματα

Εσθονία-Κύπρος             1-0

Η βαθμολογία

1. Βέλγιο       22

2. Βοσνία       14

3. Ελλάδα       13

4. Κύπρος       10

5. Εσθονία       8

6. Γιβραλτάρ       0

Η 9η αγωνιστική (07/10)

Η 10η αγωνιστική (10/10)

Το ματς με Βέλγιο

Το Βέλγιο έφυγε με τη νίκη από το «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1, χάρη στην ατομική ποιότητα συγκεκριμένων παικτών και επειδή οι παίκτες της Ελλάδας στάθηκαν άτυχοι σε πολλές περιπτώσεις με το παιχνίδι στο 0-0, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Σταφυλίδη στο 18'.

Με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Βερτόνχεν έπιασε απροετοίμαστο τον Καρνέζη για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο στο 73' ο Ζέκα με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Τζαβέλλα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ωστόσο, ο ενθουσιασμός της ισοφάρισης έφερε έλλειψη συγκέντρωσης και ένα λεπτό αργότερα ο Λουκάκου με κεφαλιά έκανε το 2-1, στέλνοντας την ομάδα του στην τελική φάση της Ρωσίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ζέκα, Σταφυλίδης (68' Λυκογιάννης), Τζιόλης, Φορτούνης (89' Βέλλιος), Δώνης

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Ντε Μπρούινε, Φελαϊνί (89' Ντεντονκέρ), Λουκάκου, Μέρτενς, Μενιέ, Ντεμπελέ (74' Αζάρ), Καράσκο (79' Τσαντλί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News