Αθλητισμός

Στοιχεία υπεροχής του ΟΦΗ και η τραγικότητα της Football League

Η γενική θεωρητική εκτίμηση, ότι ο ΟΦΗ είναι δυνατός στο αγωνιστικό του μέρος, αρχίζει να επιβεβαιώνεται και στην πράξη. Το τεστ στα Περιβόλια με τον Πλατανιά, ήταν ένα από αυτά που δοκιμάζονται πολλά.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, προσδιόρισε το σημείο που βρίσκεται η ομάδα του: «Σιγά σιγά φτάνουμε σε ένα επίπεδο που θέλουμε να είμαστε, δηλαδή να είμαστε πιο δυνατοί στις μονομαχίες, πιο γρήγοροι και να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα στη συνέχεια, όπως το να κρατάμε περισσότερο την μπάλα...».

Επειδή ακριβώς, η αγωνιστική δυνατότητα του ΟΦΗ είναι το υπερέχον σημείο, χρειάζεται όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας του, να σταθούν σθεναρά με ενδιαφέρον στο πλάι του. Όλοι!

Η κατάσταση όμως, στη Football League, είναι ανεκδιήγητη περίπτωση που απαιτεί αυξημένη προσοχή (ειδικά για ομάδες που δαπανούν χρήματα και έχουν έντονο λαϊκό παλμό) καθώς ως πρωτάθλημα, δεν διέπεται από ισορροπία, με τόσες «ναρκοθετημένες» περιοχές.

Διαβάζοντας συνέντευξη του προέδρου της διοργανώτριας Λεωνίδα Λεουτσάκου, μπαίνεις αμέσως στο νόημα, αφού η φράση «είμαστε όμηροι της ΕΠΟ και των δευτεραθλητών που θέλουν να ανέβουν και όλων», είναι η κυρίαρχη. Εμβαθύνοντας αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η ομηρία, προέρχεται από τα κέντρα επιρροής… έξω από την ΕΠΟ!

Η προσπάθεια δηλαδή να περάσουν το μπαράζ που δεν προβλέπεται στον ΚΑΠ για να ανεβάσουν μια «δική» τους ομάδα, αφήνει στον αέρα (ξανά) και τον ορισμό ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος! «Είπαμε τέλη Σεπτεμβρίου, το αργότερο 1 Οκτωβρίου», λέει ο Λεουτσάκος, ξεγυμνώνοντας το πρόβλημα.

Τα ταχυδακτυλουργικά ωστόσο συνεχίζονται από τους ζογκλέρ, με αντιστροφή της λογικής. Αυτό που ισχύει, από τον ΚΑΠ του 2016, στον ΚΑΠ του 2017. Περιμένοντας μέχρι το Διαιτητικό…

Χειρότερα με τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκα οι οποίοι απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα, με υπογραφή Τάσου Σιδηρόπουλου, με την οποία γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να μην κατέβουν στα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής αν δεν εξοφληθούν όλα τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν. Περίπου 700.000 ευρώ!

Η ΠΔΕ που απήλθε το μόνο που πρόσφερε μέσα στις γκάφες της, ήταν γερά λεφτά στους λογαριασμούς των μελών της. Κυρίως όμως τα μέλη της ΚΕΔ, που συνεχίζουν να κοστίζουν με αντιστοιχίες 20-14-10 μηνιαίως, επιβαρύνουν νομίμως και σκανδαλωδώς, σύνολο 44.000 ευρώ για τρία μηνιάτικα, σε μια εποχή των 400 ευρώ!

Σου λέει και ο διαιτητής, έχοντας κάθε δίκιο, άλλοι πληρώνονται χοντρά και τα παίρνουν κι άλλοι που παίζουν στα ματς τους δεν πληρώνονται…

Παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα την «Άποψη» του Βίκτωρα Μητρόπουλου, να έχει ψηλά τον περίεργο φάκελο του γ.γ. της UEFA, Θόδωρου Θεοδωρίδη. «Τα «γαλλικά» του Σάββα, τα «πορτογαλικά» του Θόδωρου (με Περέιρα) και οι ορισμοί (με το χαρτάκι)», ήταν το τελευταίο ανάγνωσμα. Εύστοχο: Πες τα στο γιο σου!

Tροποποίηση του ΚΑΠ άρθρο 16 παρ. 2α, που αφορά την υποχρεωτική παρουσία γιατρού στους αγώνες, ζητά η ΕΠΣ Καρδίτσας από την ΕΕ της ΕΠΟ, επειδή αντιμετωπίζει πρόβλημα εξασφάλισης παρουσίας γιατρών στα παιγνίδια..

Προτείνει όπως καταλάβαμε σε έγγραφο της, τη συμμετοχή φυσικοθεραπευτών, τραυματιοφορέων και εν γένει ειδικοτήτων που είναι γνώστες των πρώτων βοηθειών. Πολύ χαλαρό δεν θα είναι αυτό, κύριε πρόεδρε;

Είμαστε πίσω και στην άσκηση σε ελεύθερους χώρους!

Μάθαμε και επισήμως, πόσο πίσω είμαστε και στην συχνότητα άσκησης σε ελεύθερους χώρους, με συνέπεια να υπάρχουν οι αντίστοιχες παρενέργειες, όπως η παχυσαρκία. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, στις εκδηλώσεις Be Active:

"Οι πρόσφατες έρευνες στην ΕΕ δείχνουν πως το 2008, 1 στα 4 παιδιά ήταν παχύσαρκο και το 2010 έγινε 1 στα 3 παιδιά", αλλά και "πως το 7% του συνολικού προϋπολογισμού των χωρών της ΕΕ διατίθεται από τις επί μέρους χώρες για την αντιμετώπιση των παθήσεων που προκύπτουν από την έλλειψη άσκησης και την καθιστική ζωή".  

Στην χώρα μας, παρότι δεν έχουμε καταγράψει το ακαθάριστο αθλητικό εθνικό προϊόν  (σ.σ.: ούτε αυτό!), "οι δείκτες είναι απογοητευτικοί". Στην Ελλάδα το 33%  σε σχέση με το 40% της ΕΕ έχουν χαμηλή συχνότητα άσκησης σε ελεύθερους χώρους".

Σχόλια