default-image

Πως έχουν τα δεδομένα για την Εθνική στο Eurobasket

Μπάσκετ
Πως έχουν τα δεδομένα για την Εθνική στο Eurobasket

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ήττα από την Σλοβενία βγάζει νοκ άουτ την Ελλάδα από την διεκδίκηση των δύο πρώτων θέσεων του Α' Ομίλου.

Για τα υπόλοιπα σενάρια και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί πλέον θα χρειαστεί να περιμένουμε το αποψινό παιχνίδι της Φινλανδίας με την Πολωνία.

Ωστόσο, εάν δεν συμβεί κάποια έκπληξη (ήττα της Φινλανδίας) όλα δείχνουν πως το ματς της πέμπτης αγωνιστικής με την Πολωνία θα κρίνει και την πρόκριση της Εθνικής στους «16» του τουρνουά.

Εφόσον η γαλανόλευκη επικρατήσει θα κλειδώσει την παρουσία της στην επόμενη φάση και το επόμενο παιχνίδι με την Φινλανδία θα αφορά το καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο.

Στους «16» η Ελλάδα «πέφτει» πάνω στον Β' Όμιλο που αγωνίζονται οι Ιταλία, Γερμανία, Γεωργία, Λιθουανία, Ουκρανία και Ισραήλ. Εάν η Εθνική τερματίσει τρίτη θα αγωνιστεί με τον δεύτερο του Β' Ομίλου, ενώ εάν τερματίσει τέταρτη με τον πρώτο.

Στο γκρουπ με το οποίο η Ελλάδα διασταυρώνεται, Ιταλία και Γερμανία έχουν 2-0 και λογικά θα αγωνιστεί με μία εξ αυτών.

Ως τρίτη η Εθνική θα βρει μπροστά της στους «8» εκτός απροόπτου τους Ισπανούς εάν αυτοί τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο τους και περάσουν από τους «16», κάτι το οποίο ισχύει και για μας.

Σε περίπτωση που τερματίσουμε τέταρτοι τότε στους «8» θα αγωνιστούμε με τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι που θα προκύψει μεταξύ του 2ου Ομίλου (πιθανότατα Κροατία) και του 3ου Ομίλου (Ρωσία, Λετονία, Τουρκία, Σερβία).

Πηγή: onsposts.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News