Αθλητισμός

Πάνω από 30 εκ. ευρώ η μεταγραφή Ρέτσου

Ο 19χρονος αμυντικός κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταγραφής Έλληνα ποδοσφαιριστή από ελληνική ομάδα σε σύλλογο του εξωτερικού

Ο Παναγιώτης Ρέτσος θα ταξιδέψει αύριο στη Γερμανία και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, γνωρίζοντας τους νέους του συμπαίκτες. 
 

Ο 19χρονος αμυντικός κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταγραφής Έλληνα ποδοσφαιριστή από ελληνική ομάδα σε σύλλογο του εξωτερικού, καθώς το «Φως» αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του στην Λεβερκούζεν. 


Όπως είναι γνωστό, ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό που ξεπερνάει τα 22 εκατ. ευρώ (20 άμεσα και 2 με τη μορφή μπόνους), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξασφαλίσει και ποσοστό μεταπώλησης που ξεπερνάει το 20%. 
 

Από την πλευρά του, ο νεαρός αμυντικός εξασφάλισε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, υπογράφοντας για 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, όμως αυτό μπορεί να ξεπεράσει το 1.350.000, ανάλογα με τις επιτυχίες που θα έχει με τη γερμανική ομάδα. Δηλαδή, οι συνολικές του αποδοχές μπορεί να φτάσουν και τα 6,5 εκατ. ευρώ! 
 

Χρήματα, όμως, πήραν και οι μάνατζερ του Ρέτσου. Ο Έλληνας εκπρόσωπος του παίκτη, Χρήστος Αποστόλου, που τον είχε ανακαλύψει σε ηλικία 10 ετών, ο Πέδρο Περέιρα (συνεργάτης του Φάλι Ραμαντάνι) και ο Πολ Κουτσολιάκος που έκανε το… κονέ με τους Γερμανούς. 
 

Κάπως έτσι το συνολικό κόστος της μεταγραφής ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να υπολογίζεται η σχετική φορολογία.

Σχόλια