Αθλητισμός

Μίσσας: Δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε

Στην κακή εμφάνιση της Εθνικής ομάδας στάθηκε ο Κώστας Μίσσας μετά την ήττα από τη Γαλλία με 87-95.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι περίμενε τους «τρικολόρ» καλύτερους, όμως δεν περίμενε αυτή την αντίδραση από τους παίκτες του.

Αναλυτικά, όσα είπε: «Περιμέναμε ότι η Γαλλία θα ήταν πιο συγκεντρωμένη, αλλά εμείς δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε. Μόνο στις τρεις πρώτες άμυνες παίξαμε καλά και μετά παίζαμε μόνο επίθεση. Όταν επιτρέπεις σε ομάδες με τέτοιους παίκτες να βρουν ρυθμό, έχεις πρόβλημα. Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε το πλάνο μας, πήγαμε σε πιο επιθετικές άμυνες και θα μπορούσαμε ακόμη και να κερδίσουμε αν ήμασταν πιο ήρεμοι και προσεκτικοί σε κάποιες περιπτώσεις».

Ο Κώστας Μίσσας εξέφρασε τα παράπονά του και για τη διαιτησία ειδικά εκεί που η Ελλάδα μείωσε στους 6 πόντους: «Θα έλεγα πως οι νέοι κανονισμοί για τα βήματα αλλάζουν τον Οκτώβριο, όχι τώρα. Δύο φορές έκαναν βήματα ο Φουρνιέ και ο Ντιαό, αλλά δεν δόθηκαν. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, να ξεχάσουμε το πρώτο μέρος, να κρατήσουμε το δεύτερο και να παίζουμε πάντα το ίδιο δυνατά και συγκεντρωμένα».

Ερωτηθείς για το πώς εξηγεί τα προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο μέρος, απάντησε: «Η Γαλλία είναι μία δεξιόστροφη ομάδα. Ο στόχος μας ήταν να τους πάμε δεξιά, αλλά μόνο στις πρώτες άμυνες είχαμε συγκέντρωση και παίξαμε δυνατά. Όταν δεν πας στις επαφές και οι καλοί παίκτες του αντιπάλου νιώσουν καλά, το πρόβλημα είναι μεγάλο. Στο πρώτο μέρος παίζαμε άμυνα δύο μέτρα πίσω. Στο δεύτερο μέρος πιέσαμε σε όλο το γήπεδο».

Σχόλια