default-image

Κυριαρχία της Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Μόντσα

Αθλητισμός
Κυριαρχία της Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Μόντσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταχύτεροι ήταν οι οδηγοί της Mercedes στις δύο πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμών του ιταλικού Grand Prix.

Με φόρα από το βελγικό Grand Prix ήρθε η Mercedes στην έδρα της Ferrari, τη Μόντσα και οι δύο οδηγοί της δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης.

Στην πρώτη περίοδο των δοκιμών ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ταχύτερος με 1:21.537, αφήνοντας δεύτερο τον έτερο πιλότο της Mercedes, Βάλτερι Μπότας με χρόνο 1:21.537, ενώ οι δύο πιλότοι της Ferrari έκαναν τον τρίτο και τέταρτο καλύτερο χρόνο, με διαφορά μεγαλύτερη του ενός δευτερολέπτου από τον Χάμιλτον. Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της διαδικασία στην πίστα της Μόντσα έβρεχε, χωρίς όμως να είναι αναγκαία η χρησιμοποίηση της ενδιάμεσης ή της βρόχινης γόμας ελαστικών της Pirelli.

Στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ταχύτερος ήταν ο Βάλτερι Μπότας με χρόνο 1:21.406, που άφησε πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον με διαφορά 0.056sec. Οι Ferrari ήταν πιο ανταγωνιστικές με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να κάνει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο με 1:21.546 και τον Κίμι Ραϊκόνεν τέταρτο. Περίπου δέκα λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas είχε έξοδο με αποτέλεσμα να καταστρέψει την ανάρτησή του.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News