default-image

Μίσσας: Ο έλεγχος του ρυθμού είναι πολύ σημαντικός

Μπάσκετ
Μίσσας: Ο έλεγχος του ρυθμού είναι πολύ σημαντικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την άμυνα θα πρέπει να ξεκινήσει η προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας για τη νίκη στο αυριανό (16:30) παιχνίδι με αντίπαλο τη Γαλλία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της α' φάσης του α' ομίλου που διεξάγεται στο Ελσίνκι.

Η ήττα των «τρικολόρ» από τη Φιλανδία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ προβληματίζει τον Κώστα Μίσσα, ο οποίος θεωρεί ότι οι Γάλλοι θα παρουσιαστούν πολύ ψυχωμένοι με στόχο να μην υποστούν μία δεύτερη ήττα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής για το αυριανό ματς:  «Η Εθνική πρέπει να είναι έτοιμη κάθε μέρα, ανεξάρτητα από ήλιο ή βροχή. Περιμένουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που θα είναι καλύτερη από το πρώτο της παιχνίδι. Η ήττα της από τη Φιλανδία θα κάνει τη Γαλλία πολύ πιο συγκεντρωμένη. Την έχουμε δει σε πάρα πολλά ματς.

Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το κομμάτι της άμυνας, ειδικά στην περιφέρεια που είναι η μεγάλη τους δύναμη και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Έχουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε κάποιες διαφορετικές μορφές παιχνιδιού της Γαλλίας. Στην επίθεση όπου μπορέσουμε θα χτυπήσουμε στο τρανζίσιον και διαφορετικά θα χτυπήσουμε σε κάποιες αδυναμίες τους. Ο έλεγχος του ρυθμού είναι πολύ σημαντικός, γιατί είχαν στο προηγούμενο ματς σχεδόν το 50% των πόντων του από τον πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό.

Θα πρέπει, λοιπόν, να μην τους το προσφέρεις αυτό, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επίθεση. Ο Μάντζαρης χτύπησε λίγο στην άκρη του δαχτύλου του, αλλά πιστεύω πως δε θα υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Νικ Καλάθης με τη σειρά του τόνισε: «Πιστεύω πως η ομάδα είναι έτοιμη. Η Γαλλία προέρχεται από ήττα και θα έχει περισσότερο κίνητρο. Εμείς θέλουμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Έλεγα και στον Θανάση Αντετοκούνμπο, που είναι συγκάτοικός μου, πως είναι ένα πολύ ισορροπημένο Ευρωμπάσκετ, το οποίο μπορεί να κερδίσει ο καθένας. Παρακολούθησα λίγο τη Γαλλία, θεωρώ πως δεν έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν στην πρεμιέρα, αλλά η Φινλανδία είναι καλή ομάδα. Θα πρέπει να σταματήσουμε τους σκόρερ τους και τους παίκτες που κάνουν πολλές δουλειές.

Η Γαλλία έχει γκαρντ όπως οι Φουρνιέ, Ντε Κολό και Ερτέλ, ενώ έχει και τον Ντιαό που ελέγχει τα πάντα στην ομάδα. Εμείς έχουμε ισορροπία και στα γκαρντ και στη ρακέτα. Έχουμε παίκτες όπως ο Μπουρούσης και ο Πρίντεζης στο λόου ποστ. Μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα στην επίθεση. Πάμε βήμα-βήμα, στόχος είναι να βελτιωνόμαστε. Στο πρώτο ματς δεν παίξαμε όπως θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι.

Το κλειδί και για τη συνέχεια θα είναι η άμυνα, γιατί έτσι βρίσκουμε σκορ στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ στο σετ παιχνίδι πηγαίνουμε πιο αργά. Φυσικά η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο πλήγωσε την ομάδα, είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά έχουμε πολλά παιδιά που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα. Φυσικά δεν έχουμε έναν παίκτη να κάνει ό,τι ο Γιάννης μέσα στο γήπεδο, αλλά σαν σύνολο μπορούμε να καλύψουμε το κενό του. Τα

α προηγούμενα χρόνια είχαμε 6-7 παίκτες που έπαιζαν κυρίως, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν πολύ χρόνο, ενώ τώρα δεν ισχύει αυτό. Θα πρέπει να παίξουμε καλά για 40 λεπτά, με συγκέντρωση. Το κλειδί είναι να σταματήσουμε τα γκαρντ της Γαλλίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News