default-image

UEFA: Πλησίασε στην 13η θέση η Ελλάδα

Ποδόσφαιρο
UEFA: Πλησίασε στην 13η θέση η Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νίκη του ΠΑΟΚ και η ισοπαλία της ΑΕΚ πρόσφεραν 0.300 βαθμούς στην Ελλάδα που διατηρείται στη 14η θέση της κατάταξης των χωρών της UEFA φτάνοντας τους 25.400 βαθμούς και μπροστά από την Ελβετία που έμεινε στους 25.000 

 

Παράλληλα, μείωσε κατά 50 βαθμούς τη διαφορά από την 13η Τσεχία (25.775), αλλά είδε την 12η Αυστρία να απομακρύνεται μετά τις νίκες που πήραν Αούστρια (26.225) Βιέννης και Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ. 

 

Υπενθυμίζεται πως μεγάλος στόχος είναι η δωδέκατη θέση, που συνεπάγεται παρουσία του πρωταθλητή απευθείας στα play offs του Champions League, συμμετοχή του δευτεραθλητή στον β’ προκριματικό, Κυπελλούχο απευθείας στους ομίλους του Europa League, τον τρίτο στον γ’ προκριματικό και τον τέταρτο στον β’ προκριματικό του Europa League. 

 

Αν η Ελλάδα είναι 13η ή 14η ο πρωταθλητής, όπως και φέτος, θα παίξει στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League και ο δευτεραθλητής έναν γύρο νωρίτερα, ο Κυπελλούχος στον γ’ προκριματικό του Europa League και ο τρίτος με τον τέταρτο στον β’ προκριματικό γύρο. 

 

Η 15η θέση συνεπάγεται εκκίνηση πρωταθλητή και δευτεραθλητή στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, Κυπελλούχο στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ έναν γύρο νωρίτερα θα παίξουν ο τρίτος και ο τέταρτος. 

 

Τέλος, 16η και 17η θέση μεταφράζεται σε μόλις τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με τον πρωταθλητή στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, τον Κυπελλούχο στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, τον δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό και τον τρίτο στον πρώτο προκριματικό γύρο αντίστοιχα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News