default-image

Το halo στη Formula 1 θα φέρει δυσάρεστες εκπλήξεις

Σπορ
Το halo στη Formula 1 θα φέρει δυσάρεστες εκπλήξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χρήση του συστήματος Halo από το 2018 θα υποχρεώσει πιθανότατα τους πιλότους της Formula 1 σε ακόμη αυστηρότερη δίαιτα, καθώς θα πρέπει να χάσουν άλλα πέντε κιλά!

Οι υπολογισμοί στη Formula 1 είναι πολύ απλοί. Το βάρος μειώνει την ταχύτητα, γιαυτό και όλες οι ομάδες προσπαθούν να εξοικονομήσουν κάθε γραμμάριο από όπου μπορούν. Εφέτος πρέπει να ζυγίζει το μονοθέσιο μαζί με τον οδηγό 728 κιλά, οπότε αρκετοί οδηγοί παλεύουν με τη ζυγαριά και τα κιλά τους, ώστε να μείνουν κάτω από το συγκεκριμένο όριο.

Φαίνεται όμως ότι το 2018 κάποιοι από αυτούς θα πεινάσουν στα όρια της λιμοκτονίας εξαιτίας του νέου συστήματος προστασίας Halo, το οποίο προβλέπεται υποχρεωτικά σε όλα τα μονοθέσια από του χρόνου. Το Halo ζυγίζει 10 κιλά, όμως για τον επόμενο χρόνο έχει οριστεί το συνολικό βάρος αυτοκινήτου και οδηγού μόνον πέντε κιλά πάνω από το εφετινό.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να επιδιωχθεί η εξοικονόμηση των επιπρόσθετων πέντε κιλών κυρίως με δίαιτα των οδηγών. Αυτό ανησυχεί αρκετούς πιλότους, όπως τον Λιούις Χάμιλτον που δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «δεν επιτρέπεται να αγνοήσουμε το Halo, εφόσον αναβαθμίζει την ασφάλεια κατά 17%. Ωστόσο δεν δείχνει ωραίο και εμένα με ενοχλεί φυσικά το πρόσθετο βάρος».

Ακόμη πιο ευθύς ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Toro Rosso, που παραπονέθηκε λέγοντας ότι «δεν το αξίζουμε, να πρέπει να είμαστε, εξαιτίας αυτών των μονοθεσίων, τόσο λεπτοί σαν ποδηλάτες».

Πρόσφατα είχε σοκάρει ο πιλότος της Force India, Σέρτζιο Πέρεζ, όταν αποκάλυψε τα εξής εξαιτίας του αυστηρού πλάνου διατροφής του, που πρέπει να τηρεί απαρέγκλιτα: «Εχω συνέχεια πολύ μεγάλη πείνα. Όσο βάρος όμως χάνω, τόσο καλύτερα είναι για εμάς».

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την εφαρμογή του νέου προστατευτικού συστήματος Halo, τίποτα άλλο δεν είναι σίγουρο. Η νέα χρονιά όμως σίγουρα αναμένεται να έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News