default-image

Γιοάν Ντινίζ- Ο γηραιότερος Παγκόσμιος πρωταθλητής

Σπορ
Γιοάν Ντινίζ- Ο γηραιότερος Παγκόσμιος πρωταθλητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον Γιοάν Ντινίζ η ζωή αρχίζει μετά τα πρώτα «-άντα»! Ο Γάλλος στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 50χλμ βάδην στο Λονδίνο, πέντε μήνες πριν κλείσει τα 40 και αυτή ήταν η πιο μεγάλη επιτυχία της καριέρας του.

Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1978 συμπεριλαμβάνεται εδώ και χρόνια στους κορυφαίους βαδιστές του πλανήτη, όμως έγινε «μύθος» μετά τα 35 του χρόνια. Αρχικά με το Παγκόσμιο Ρεκόρ (3:32:33) που κατέρριψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης και στη συνέχεια στο Λονδίνο, όταν έγινε ο γηραιότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία του θεσμού!

«Χθες βράδυ δεν είδα ούτε λεπτό από τους αγώνες γιατί δεν ήθελα να ενθουσιαστώ και πολύ. Πήγα στο κρεβάτι από τις 9 γιατί σήμερα ήταν η μέρα μου. Είναι ένα υπέροχο κυριακάτικο απόγευμα! Ακόμα μου λείπει ένας τίτλος κι αυτός είναι ο Ολυμπιακός τίτλος. Θα ήταν πολύ όμορφο να σταματήσω μετά το Τόκιο» είπε ο Ντινίζ ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθειά του με στόχο το «ιερό δισκοπότηρο» κάθε αθλητή, πριν από περίπου 15 χρόνια. Στη διαδρομή, έχασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας λόγω αποκλεισμού σε προκριματικούς, πήγε στο Πεκίνο (2008) αλλά εγκατέλειψε στο 30ο χιλιόμετρο με στομαχικές διαταραχές, τερμάτισε στο Λονδίνο (2012) αλλά αποκλείστηκε λόγω μιας παράβασης στη διάρκεια της κούρσας και κατάφερε στο Ρίο (2016) να κατακτήσει την 8ης θέση παρότι στη διάρκεια του αγώνα έφτασε στα όρια της λιποθυμίας.

Από σήμερα, ο χαμογελαστός πατέρας δύο παιδιών, είναι ο γηραιότερος άνδρας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Λευκορωσίδα Ελίνα Ζβέρεβα παραμένει μεγαλύτερη όλων, αφού ήταν 40 ετών και 9 μηνών όταν πήρε το χρυσό στη δισκοβολία, το 2001 στο Εντμοντον.

Πηγή: amna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News