Αθλητισμός

Η Honda έχει στο στόχαστρο τη Renault

Οι Ιάπωνες φιλοδοξούν μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν στη Formula 1, να πιάσουν σε απόδοση της γαλλικές υβριδικές μηχανές.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της φετινής σεζόν στη Formula 1, στόχος της McLaren είναι να αποφύγει την τελευταία θέση στην τελική βαθμολογία των κατασκευαστών.

Αντίστοιχα η Honda θέλει να αποφύγει τον άτυπο ρόλο του τελευταίου από πλευράς απόδοσης κατασκευαστή υβριδικών μηχανών. Κι αν η βρετανική ομάδα δείχνει να τα καταφέρνει έχοντας "προσπεράσει" τη Sauber, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει εύκολο έργο.

Αυτή τη στιγμή είναι τέταρτη σε δυναμική πίσω από τις Mercedes, Ferrari και Renault (με αυτή μάλιστα τη σειρά) αλλά είναι αδύνατο να φτάσει τους Γερμανούς και τους Ιταλούς. Οι Γάλλοι όμως, σύμφωνα με τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Honda, Yusuke Hasegawa, δεν είναι εκτός πεδίου βολής.

"Νομίζω πως μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε την ισχύ της υβριδικής μας μηχανής με τον ίδιο ρυθμό. Όμως θα είναι δύσκολο να πιάσουμε τη Mercedes ή τη Ferrari. Αυτό που πραγματικά θέλω, είναι πριν το τέλος της σεζόν να βρεθούμε μπροστά από τη Renault σε απόδοση. Είναι ρεαλιστικός στόχος αυτός, τουλάχιστον βάσει όσων βλέπω στα δεδομένα μας. Δεν θα σας δώσω αριθμό, όμως μειώνουμε τη διαφορά", είπε ο Haseqawa στο motorsport.com.

Όλα αυτά ενώ η Honda χρησιμοποιεί πλέον τις υβριδικές μηχανές "Spec-3", που δείχνουν να έχουν βελτιωθεί σημαντικά στον τομέα της αξιοπιστίας, ενώ η Renault αναμένεται να φέρει νέα αναβάθμιση το Φθινόπωρο.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια