Αθλητισμός

Οι παίκτες του ΟΦΗ παρακολούθησαν σεμινάριο ψυχολογίας

Ξέχασαν για λίγο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και τις προπονήσεις στο Καρπενήσι οι παίκτες του ΟΦΗ και έκαναν κάτι διαφορετικό αλλά σίγουρα ωφέλιμο. Άλλωστε οι λεπτομέρειες πολλές φορές κάνουν τη διαφορά: Έκαναν σεμινάριο ψυχολογίας!

Η ψυχολόγος Ζουμπουλία Γαρεφαλάκη, (συμβουλευτική ψυχολογία με εξειδίκευση στις αγχώδεις διαταραχές-Συνθετική ψυχοθεραπεία), μετά από σχετική πρόσκληση του προέδφρου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτη Τσάλου, είχε μια πρώτη γνωριμία με τους παίκτες του ΟΦΗ και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, με τους οποίους, σε ένα πρώτο σεμινάριο ψυχολογία, συζήτησε θέματα που αφορούν :

-Την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση

-Την  διαχείριση του άγχους

-Θέματα συγκρούσεων στην ομάδα

Για αρκετή ώρα οι ψυχολόγος και οι παίκτες του ΟΦΗ αντάλλαξαν απόψεις στα θέματα αυτά και συμφώνησαν ότι οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν και στο Ηράκλειο με την επιστροφή της ομάδας από την προετοιμασία.

Η κ. Γαρεφαλάκη τόνισε στους παίκτες ότι θα είναι στην διάθεση τους, όποτε επιθυμούν να συζητήσουν θέματα που προκύπτουν και αφορούν την ψυχολογία τους.

Μάλιστα θα έχει και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες, μετά την επιστροφή τους στο Ηράκλειο, ώστε να έχει εικόνα για τον καθ’ ένα ξεχωριστά.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της ψυχολογικής υποστήριξης των ποδοσφαιριστών, αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα, σε μεγάλους ευρωπαικούς συλλόγους.

* H φωτογραφία είναι απο το πρώτο σεμινάριο ψυχολογίας που έκανε στους παίκτες του ΟΦΗ η κ. Ζουμπουλία Γαρεφαλάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια