default-image

Παπαδόπουλος: "Του χρόνου ο ΟΦΗ θα είναι στην Σούπερ Λίγκ"

Ποδόσφαιρο
Παπαδόπουλος: "Του χρόνου ο ΟΦΗ θα είναι στην Σούπερ Λίγκ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Live Sport» έδωσε σήμερα ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος, στην οποία αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να συνεχίσει στον ΟΦΗ, αλλά και στο πρωτάθλημα της Football League.

"Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πια στον ΟΦΗ και στόχος μας είναι ο τίτλος. Θα συνεχίσουμε για μία ακόμα σεζόν στη Β' Εθνική και τού χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα προπονώ τον ΟΦΗ στην Α' Εθνική'" ανέφερε ο προπονητής του ΟΦΗ, για να συνεχίσει σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του με την κρητική ομάδα: "Ο ΟΦΗ με γεμίζει", επισημαίνοντας ακόμη πως "δημιουργούμε μία βάση για τα επόμενα χρόνια, αφού οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές, που έχουμε τώρα, μπορούν να παίξουν στην Superleague".

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του Νίκου Παπαδόπουλου στην εφημερίδα «Live Sport» :

-Γιατί επιλέξατε να παραμείνετε στον ΟΦΗ και μάλιστα ρισκάρατε περιμένοντας την διοίκηση και απορρίπτοντας προτάσεις από την Superleague;

"Οι άνθρωποι του συλλόγου μού υποσχέθηκαν ότι θα έχω τον πλήρη έλεγχο και πράγματι μού εμπιστεύτηκαν τις τύχες του. Πέρα από αυτό, ωστόσο και αν και όντως απέρριψα προτάσεις από την πρώτη κατηγορία, έχω ιδιαίτερη σχέση με αυτή την ομάδα, γιατί έχω παίξει αρκετά χρόνια. Η οικογένειά μου, επιπλέον, ήθελε να παραμείνει στο Ηράκλειο. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πια στον ΟΦΗ και στόχος μας είναι ο τίτλος. Θα συνεχίσουμε για μία ακόμα σεζόν στη Β' Εθνική και τού χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα προπονώ τον ΟΦΗ στην Α'".

-Μετά από τόσα χρόνια στην Κρήτη, θα πρέπει να αισθάνεστε και εσείς ο ίδιος Κρητικός…

"Όντως. Πέρασα πολλά όμορφα χρόνια στο Ηράκλειο, τα οποία με έχουν επηρεάσει στη ζωή μου. Αγαπήθηκα και αγάπησα. Τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ. Ο ΟΦΗ με γεμίζει, γιατί έχει δυναμική, κόσμο. Απολαμβάνουμε τη ζωή μας σε αυτό το νησί…"

-Τι θα σχολιάζατε για την Football League; Κάθε χρόνο και χειρότερα;

"Όταν είχα ανεβάσει τον Ηρακλή, είχα πει ότι δε θα γυρίσω στην κατηγορία. Επέστρεψα, τελικά, μόνο για τον ΟΦΗ. Ομάδες αποσύρονται από το πρωτάθλημα, άλλες δεν δηλώνουν συμμετοχή και κάποιες ξεκινούν χωρίς να γνωρίζουν αν θα τερματίσουν. Εμείς πρέπει να ξεφύγουμε από αυτήν την κατάσταση. Δεν αξίζει στον ΟΦΗ να βρίσκεται εδώ".

-Είστε ο κοινός παρανομαστής, ο συνδετικός κρίκος για ορισμένες ομάδες. Οι Εργοτέλης, Άρης, Απόλλων Πόντου (σ.σ. παλαιότερα Καλαμαριάς), Ηρακλής, Παναχαϊκή, είναι σύλλογοι από τους οποίους έχετε περάσει. Αυτές οι ομάδες -έστω ως ονόματα- ανεβάζουν επίπεδο την κατηγορία;

"Είναι μεγάλες ομάδες, με πλούσιο παρελθόν και πολλές επιτυχίες. Κάποιες από αυτές κάνουν νέο ξεκίνημα και προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους, ενώ άλλες προσπαθούν να περιορίσουν τα χρέη. Οι επαγγελματικές κατηγορίες τις χρειάζονται, αλλά τις χρειάζονται ισχυρές".

-Ποιό είναι το «κλειδί», ώστε μία ομάδα να αντέξει στον χρόνο με δεδομένο ότι τα έσοδα έχουν μειωθεί;

"Η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών και η αξιοποίηση των ακαδημιών, η πώληση παικτών, η οργάνωση, τα σταθερά βήματα και ο έλεγχος των οικονομικών. Στον ΟΦΗ προσπαθούμε για όλα αυτά. Είναι απαραίτητο να έχουμε παρόν, αλλά και μέλλον. Δημιουργούμε μία βάση για τα επόμενα χρόνια, αφού οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές, που έχουμε τώρα, μπορούν να παίξουν στην Superleague. Πρέπει, παράλληλα, να εκπαιδεύουμε παίκτες".

-Γιατί επιμείνατε τόσο πολύ στην παραμονή του Δημήτρη Κομεσίδη;

"Την περσινή σεζόν ήταν βασικός παίκτης της ομάδας και δεν θα πρέπει να χαλάει ο κορμός. Υπήρξαν κάποια διοικητικά προβλήματα και χάσαμε κάποιους παίκτες, που θέλαμε, όπως τον Βουό (σ.σ. μετακινήθηκε στη Λαμία). Δεν ήθελα να χαθεί άλλος. Μπορεί να αγωνιστεί ως στόπερ, αλλά και να δώσει λύσεις στα άκρα. Και αυτό είναι πολύ σηματικό".

-Επιδιώξατε ποτέ να εργαστείτε στο εξωτερικό;

"Θα ήθελα να δουλέψω στο εξωτερικό και το έχω σκεφτεί. Εκεί η νοοτροπία και οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Τους Έλληνες προπονητές, όμως, δεν τους έχουν αρκετά σε υπόληψη, δεν τους εκτιμούν. Χρειάζεται χρόνος, για να «χτιστεί» μια καλή εικόνα για εμάς".

-Ο Ευγένιος Γκέραρντ σας ανέδειξε ως ποδοσφαιριστή και οδήγησε τον ΟΦΗ στην Ευρώπη ως προπονητής. Έχετε ως οδηγό την πορεία του με την ομάδα;

"Κατ' αρχάς, εύχομαι στον Γκέραρντ να ανακάμψει. Τον σέβομαι απεριόριστα και τον αγαπώ πραγματικά. Ανέδειξε πολλούς ποδοσφαιριστές, όπως και εμένα. Ο ΟΦΗ πρέπει να επιστρέψει στο σημείο που βρισκόταν, όταν ήταν εκείνος προπονητής του. Θα τού δώσει μεγάλη χαρά αυτό. Κάποια στιγμή θα ήθελα να οδηγήσω τον ΟΦΗ στην Ευρώπη. Προς το παρόν, όμως, προέχει η άνοδος στη Superleague…".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News