default-image

Εθνική Ποδηλασίας με κρητική "ψυχή" στη Δανία

Σπορ
Εθνική Ποδηλασίας με κρητική "ψυχή" στη Δανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική ποδηλασίας με τη "δύναμη της Κρήτης" τα κατάφερε και στη Δανία και το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Δρόμου που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Χένριγκ...

Στην αποστολή συμμετείχαν οι Καστραντάς Χάρης του ΠΟΗ Κάστρο, Φαραντάκης Μιχάλης της γαλλικής Ναντ και Ορφανουδάκης Μανόλης.

Την ομάδα συνόδεψε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μιχάλης Φαραντάκης.

Στον πρώτο αγώνα, στις 4 Αύγουστου ο Ορφανουδακης (κατηγορια εφηβων) έτρεξε 120 χλμ και παρα το τεχνικό πρόβλημα κοντά στον τερματισμό κατέλαβε την 63 θέση από 140 αθλητές .

Στον δεύτερο αγώνα στις 5 Αυγούστου ο Φαραντακης (U23) ετρεξε 160 χλμ  άλλα λογω πεσίματος λίγο πριν τον τερματισμό κατέλαβε τελικά την 115 θέση απο 157 αθλητές.

Χθες, Κυριακή, ο Καστραντας  (κατηγορία ανδρων) έτρεξε 241,2 χλμ σε 5,30 ώρες και κατέλαβε την 43η θέση  από 149 αθλητές με 3 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 1ο!

Όλες τις ημέρες οι αγώνες έγιναν κάτω από βροχερό καιρό  συνδυασμένο με άνεμο.

Η παρουσία των αθλητών μας- σύμφωνα και με τα όσα τονίζει η πλευρά του ΠΟΗ Κάστρο- "κρίνεται σημαντική  αν αναλογιστεί κανείς ότι λογω της τεραστίας οικονομικής δυσκολίας  οι αθλητές μας  είχαν λίγα  χιλιόμετρα  στα πόδια τους ,έχοντας να αντιμετωπίσουν  ολυμπιονίκες ,παγκόσμιους πρωταθλητές ,και επαγγελματίες αθλητές με πολύ μεγάλο μισθό .

Να σημειωθεί επίσης ότι για άλλη μια φορά η κάλυψη των εξόδων έγινε -όπως μέχρι τώρα για τη φετινή χρονιά- από τα σωματεία των αθλητών , (με την στήριξη της περιφέρειας Κρήτης και άλλων χορηγών ) χωρίς καμιά συμμέτοχη της Ομοσπονδίας που έχει φτάσει στο... απόλυτο οικονομικό μηδέν .

Η χώρα μας βρίσκεται στην 48η θέση (1ο το Βέλγιο ) και αναμένεται με αγωνία το τελικό αποτέλεσμα στις 15 Αύγουστου ,οπότε αν δεν πέσουμε κάτω από την 50η θέση θα συμμετάσχουμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου που διεξάγεται στην Νορβηγία στις 18-14 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της πόλης Μπέργκεν."

Ο ΠΟΗ Κάστρο δίνει τα εύσημα στους αθλητές και αναφέρει:

"Συγχαίρουμε όλα τα παιδια αυτά και ευχόμαστε το καλύτερο για το Παγκόσμιο  της Νορβηγίας  φυσικά  και με την προϋπόθεση της οικονομικής κάλυψης από φορείς  όπου έχουμε απευθυνθεί  (ΕΟΤ, ΓΓΑ κλπ)."

Τέλος, ευχές στο νέο πρόεδρο της Ένωσης Κριτών στέλνει ο ΠΟΗ Κάστρο με την παρακάτω ανακοίνωση:

"Προχθές  ανέλαβε τα ηνία της Παγκόσμιας Ένωσης Κριτων,  ο φίλος του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ Μανόλης Κουγιουμουτζής

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του ,Είναι ένα άνθρωπος  με προτερήματα , μειλίχιος και με σεμνότητα .

Εμείς ως ποδηλατική οικογένεια του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ και όχι μόνο  ,θα του συμπαρασταθούμε  μέσα από την  Ποδηλατική Αντίληψη  για την ανάπτυξη της ποδηλασίας  στην Κρήτη, (όχι μόνο σαν άθλημα άλλα και σαν τρόπο ζωής και προϊόν ανάπτυξης)  .Έχουμε πολλές προτάσεις  και ελπίζουμε  ότι Μανόλης Κουγιουμουτζης και όλη η κοινότητα των απανταχού Κρητων θα μας βοηθήσει .

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε  μπροστά μας τα 27α Καζαντζάκεια στις 29-30-31 Μάρτιου και 1 Απριλίου 2018, και  έχουμε ζητήσει να ενταχτούν στο Παγκόσμιο Καλεντάρι, με ό, τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας ."

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News