default-image

Πρώτη κούπα για την Άρσεναλ στην Αγγλία

Ποδόσφαιρο
Πρώτη κούπα για την Άρσεναλ στην Αγγλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κούπα ξεκίνησε η νέα σεζόν η Άρσεναλ, η οποία σήμερα το απόγευμα επικράτησε στα πέναλτι της Τσέλσι με 4-1 ύστερα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και είχαν δοκάρι με τον Λακαζέτ. Το ματς, πάντως, ήταν γενικά μέτριο με την Τσέλσι να έχει σημαντικό πρόβλημα στη δημιουργία και την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να πουλάει εύκολα την μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος οι «μπλε» ξεκίνησαν δυνατά και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 46' με τον Μόουζες. Είχαν αμέσως μετά μία ακόμη καλή στιγμή με τον Μπατσουαγί, αλλά στη συνέχεια η πρωτοβουλία των κινήσεων πέρασε στην Άρσεναλ. Η τελευταία στο 80' απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα με την απευθείας κόκκινη του Πέδρο και δύο λεπτά μετά το εκμεταλλεύτηκε. Ο Τζάκα εκτέλεσε φάουλ και ο Κολάσινατς με κεφαλιά ισοφάρισε.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί οι επιλογές του Κόντε ήταν ασυνήθιστες. Έβαλε τον τερματοφύλακά του, Κουρτουά, να εκτελέσει και ο Βέλγος έστειλε πολύ ψηλά την μπάλα. Αμέσως μετά αστόχησε και ο Μοράτα και η Άρσεναλ κέρδισε με 4-1. Να σημειωθεί πως εφαρμόστηκε το νέο σύστημα (ΑΒΒΑ) στα πέναλτι.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Χόλντινγκ, Μέρτεζακερ (32' Κολάσινατς), Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ελνενί, Τσάκα, Όξλεϊντ Τσέιμπερλεϊν, Ιγουόμπι (67' Γουόλκοτ), Γουέλμπεκ (87' Νέλσον), Λακαζέτ (66' Ζιρού)

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες, Φάμπρεγας, Καντέ, Αλόνσο (79' Ρίντιγκερ), Γουίλιαν (82' Μουσοντά), Πέδρο, Μπατσουαγί (74' Μοράτα)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News