Αθλητισμός

Με Ηρακλή η Football League, 23 ή 30/9 η σέντρα

Αρκετά νέα προέκυψαν από τη σημερινή συνεδρίαση της Football League, με το… παράθυρο για 18η ομάδα να μένει «ανοιχτό».

Το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των ομάδων, πλην της Βέροιας.

Συνολικά 17 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο προσεχές πρωτάθλημα, πλην του Αγροτικού, ο οποίος και τυπικά πλέον δεν θα ανήκει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Οι υπόλοιπες ομάδες πλήρωσαν το αντίτιμο για το σχετικό παράβολο, όπως και ο Ηρακλής. Δεν είναι όμως ακόμη βέβαιο πόσες ομάδες θα είναι παρούσες στη Football League 2017-2018, καθώς η διοργανώτρια έστειλε αίτημα στην ΕΠΟ για το αν προτίθεται να εφαρμόσει το άρθρο 4, περί αναλογικότητας.

Η Ομοσπονδία, δηλαδή, καλείται να αποφανθεί αν κάποια από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν (Πανελευσινιακός) μπορεί να γίνει η 18η ομάδα, αν γίνει πρωτάθλημα 17 ομάδων ή αν θα ισχύσει το ακραίο σενάριο να ανέβει ομάδα από τη Γ' Εθνική.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ακόμη εκκρεμοδικία. Αν ο ΑΟΧ δικαιωθεί στο Διαιτητικό και πάρει πίσω τους βαθμούς που του αφαιρέθηκαν, τότε την επιλαχούσα θέση της παραμονής παίρνει η Καλλιθέα (και φυσικά ο ΑΟΧ μένει στην κατηγορία).

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πρωτάθλημα ενδέχεται να ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου, όμως δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και νωρίτερα, δηλαδή στις 23-24/9, αν και εφόσον κλείσουν γρήγορα τα χορηγικά θέματα που «τρέχει» η Λίγκα.

Πηγή: www.flnews.gr

Σχόλια