Αθλητισμός

Στα ημιτελικά τα έξι από τα επτά πληρώματα στο Τρακάι

Την πρόκριση στον τελικό των αγωνισμάτων τους θα διεκδικήσουν τα έξι από τα επτά ελληνικά πληρώματα που αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στο Τρακάι της Λιθουανίας.

Το πρωί της Παρασκευής (4/8) την είσοδο στα δώδεκα καλύτερα πληρώματα εξασφάλισαν το διπλό σκιφ των Εφήβων με τους Στεργιάκα-Ντινενή, το διπλο σκιφ των Νεανίδων με τις Αρτεμις Ντούσκο-Μαρία Κυρίδου, καθώς και οι δύο τετράκωποι, αυτή των Κοκκινίδη-Κουκουτή-Οικονόμου-Μπουκουβάλα (έφηβοι) και των Βιτζιλαίου-Μήτση-Βαρελοπούλου-Δεμέλη (νεανίδων).

Ήδη, από την Πέμπτη (3/8), στα ημιτελικά απευθείας είχαν προκριθεί η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου των Νεανίδων με τις Μαργαρίτα Γεωργούδη και Χριστίνα Μπούρμπου και το τετραπλό σκιφ Εφήβων με τους Γκαϊδατζή Πέτρο-Σχιζοδήμο Γρηγόρη Τσαλικίδη Βασίλη-Μαρόκο Γιάννη. Το μοναδικό πλήρωμα που έμεινε εκτός ημιτελικού ήταν η δίκωπος των εφήβων με τους Σωτηρακόπουλο-Παπακωνσταντίνου που τερμάτισαν 3οι στον επαναληπτικό με 6:53.55 κι αποκλείστηκαν (θα αγωνιστούν στον ημιτελικό Γ/Δ) αφού περνούσαν οι δυο πρώτοι και η Ιταλία που ήταν δεύτερη τερμάτισε σε 6:49.55.

Αναλυτικά, εντυπωσιακό ήταν για μια ακόμη κούρσα το διπλό σκιφ των εφήβων με τους Στεργιάκα-Ντινενή να τερματίζουν στην 1η θέση στον προημιτελικό και να σφραγίζουν πανηγυρικά την πρόκρισή τους στον ημιτελικό.

Το ελληνικό πλήρωμα ήταν από το ξεκίνημα στην κεφαλή της κούρσας και διατηρήθηκε εκεί ως το τέλος τερματίζοντας σε 6:37.31

Πολύ καλή κούρσα και για το αντίστοιχο πλήρωμα των Νεανίδων με τις Αρτεμις Ντούσκο-Μαρία Κυρίδου να παίρνουν την 2η θέση στον προημιτελικό, αν και ξεκίνησαν 3ες και να τερματίζουν σε 7:26.94.

Το δρόμο προς τον τελικό συνεχίζουν και οι δυο τετράκωπες που λοξοκοιτάζουν και προς την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας του 2018 (περνάνε οι δυο πρώτες). Συγκεκριμένα, αυτή των εφήβων με τους Κοκκινίδη-Κουκουτή-Οικονόμου-Μπουκουβάλα τερμάτισε στη 2η θέση με 6:14.06, ενώ δεύτερη ήταν και των Νεανίδων που με τις Βιτζιλαίου-Μήτση-Βαρελοπούλου-Δεμέλη σφράγισε την πρόκριση στον ημιτελικό σημειώνοντας χρόνο 6:58.21.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (5/8) περιλαμβάνει όλους τους ημιτελικούς, ανάμεσα τους και οι έξι με ελληνικό ενδιαφέρον, και θα ξεκινήσει στις 10:50 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: amna.gr

Σχόλια