default-image

ΠΑΟ-Μπιλμπάο, ΑΕΚ-Μπριζ και ΠΑΟΚ-Έστερσουντ

Ποδόσφαιρο
ΠΑΟ-Μπιλμπάο, ΑΕΚ-Μπριζ και ΠΑΟΚ-Έστερσουντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των πλέι οφ του Europa League, με τον Παναθηναϊκό να πέφτει πάνω στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, την ΑΕΚ να αποφεύγει τα πιο δύσκολα και να αντιμετωπίζει την Κλαμπ Μπριζ ενώ η σουηδική Έστερσουντ είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ.

 

Για τον Παναθηναϊκό ο δρόμος είναι δύσκολος, καθώς η κλήρωση με τους Βάσκους ήταν μία από τις χειρότερες που μπορούσε να κάτσει στο «τριφύλλι». Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 17 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στην Ισπανία στις 24 του ίδιου μήνα. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην έβδομη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ στο κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των "16" από την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης. Στο Europa League αποκλείστηκε στους «32» από τον ΑΠΟΕΛ. 

 

Η ΑΕΚ απέφυγε  το «μεγαθήριο» Μίλαν, την επίσης δυνατή Ντιναμό Κιέβου και την πολύ πιο έτοιμη Κράσνονταρ και θα κληθεί τελικά να αντιμετωπίσει την Μπριζ. Μετά την Αούστρια Βιέννης, οι Βέλγοι ήταν θεωρητικά ο πιο ευκταίος αντίπαλος για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι μάλιστα ευνοούνται αυτή τη φορά και από τη σειρά των αγώνων.  Κι αυτό διότι θα αγωνιστούν πρώτα στις Βρυξέλλες στις 17 Αυγούστου και έπειτα θα επιδιώξουν να σφραγίσουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League στο ΟΑΚΑ στις 24 Αυγούστου.

 

Ο ΠΑΟΚ που βρισκόταν στους ισχυρούς και θα είχε καλύτερη κλήρωση από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που ήταν στο γκρουπ των αδύναμων, θα παίξει με την Έστερσουντ. Οι Σουηδοί τερμάτισαν μόλις όγδοοι στο σουηδικό πρωτάθλημα, αλλά κατακτώντας το Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους, εξασφάλισαν την παρθενική τους συμμετοχή στην Ευρώπη.  Στον δεύτερο προκριματικό γύρο η Έστερσουντ έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τη Γαλατάσαραϊ (2-0, 1-1) και ακολούθησε η Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο με δύο νίκες (1-0, 2-1).

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News