default-image

Η τελευταία κούρσα του Μπολτ στο Λονδίνο

Σπορ
Η τελευταία κούρσα του Μπολτ στο Λονδίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως πάντα, το σόου του Γιουσέιν Μπολτ ξεκίνησε πολύ πριν καθίσει στο βατήρα για να τρέξει το πρώτο του 100αρι. Ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ, παραχώρησε την καθιερωμένη πριν από τους μεγάλους αγώνες, συνέντευξη Τύπου και είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

Για περίπου μία ώρα, ο Μπολτ απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων επαναλαμβάνοντας πως είναι σίγουρος για τον εαυτό του και ότι παρά το γεγονός πως πολλοί δημοσιογράφοι τον θεωρούν αουτσάιντερ, ο ίδιος δηλώνει βέβαιος πως θα νικήσει. «Έχω έρθει στο Λονδίνο με 9.95. Θα χρησιμοποιήσω τις δύο κούρσες (προκριματικά, ημιτελικός) για το φορμάρισμα μου και στον τελικό θα είμαι έτοιμος όπως συμβαίνει πάντα» τόνισε ο Μπολτ που απάντησε και στην ερώτηση τί θα πράξει αν τελικά ηττηθεί. Θα το σκεφτεί να συνεχίσει;

«Έχω πάρει την απόφαση μου και δεν αλλάζει. Ακόμα και αν τελικά ηττηθώ δεν πρόκειται να παρατείνω την ενεργή μου παρουσία. Θέλω να ηρεμήσω και να ξεκουραστώ. Όλοι σας όμως γνωρίζετε καλά πως όταν εμφανίζονται για αν αγωνιστώ, αυτό σημαίνει ότι είμαι 100% σίγουρος. Η ήττα λοιπόν είναι κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί» τόνισε ο Τζαμαϊκανος και συμπλήρωσε: «Στην τελευταία μου κούρσα έτρεξα 9.95 και αυτό δείχνει ότι είμαι σε καλή κατεύθυνση. Μετά από τους δύο γύρους στα 100μ. που πάντα με βοηθάνε, αυτό που μετράει είναι το ποιος θα διατηρήσει την ψυχραιμία του».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στα πλαίσια του κογκρέσου, ο πρόεδρος της IAAF αναφέρθηκε στην απόσυρση του Μπολτ (αλλά και του Φάρα) και χαρακτήρισε την περίοδο μεταβατική. «Αυτό που θα μας λείψει περισσότερο είναι η προσωπικότητα του. Θέλουμε αθλητές με προσωπικότητα. Είναι ωραίο να έχεις κάποιον που έχει άποψη και μπορεί να γεμίσει και ένα στάδια» τόνοσε ο Σεμπράσταν Κόου. «Το έχω συζητήσει αυτό με τον κύριο Κόου. Θέλω να ταξιδέψω και να εμπνεύσω τα παιδιά προσπαθώντας να τους εξηγήσω τί πέρασε σε όλη μου την καριέρα. Αν θα μπορέσω να το κάνω θα είναι υπέροχο. Να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και να πείσω τους ανθρώπους να ασχοληθούν με το στίβο».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπολτ δεν έκρυψε και τη δυσαρέσκεια του, για τη συμπεριφορά του άλλοτε καλού του φίλου Αντρέ Ντε Γκρας. «Είχα πει ότι είναι ο διάδοχος μου και έδειξε ασέβεια. Δε θα κάνω το λάθος να ξαναμιλήσω για άλλον τόνισε ο Μπολτ και συμπλήρωσε ότι θα αργήσουν να καταρριφθούν τα ρεκόρ του καθώς σε αυτές τις γενιές δε βλέπει κάποιον που να μπορεί να του πάρει τα ρεκόρ.

Ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ, το τέλος της συνέντευξης, έχοντας στο πλευρό του τους γονείς του, παρουσίασε και τα παπούτσια που θα φορέσει στους αγώνες. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που έχει τα χρώματα του σχολείου του (μοβ) και το χρυσό καθώς ο ίδιος είναι το… χρυσό παιδί. Πάνω τους υπάρχει η φράση Forever fastest (για πάντα ο πιο γρήγορος).

Πηγή: Sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News