Αθλητισμός

Χάσι: Συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος

Η διαχείριση της πίεσης, ώστε να μη δεχθεί κάποιο γρήγορο γκολ, είναι το βασικό ζητούμενο για τον Μπεσνίκ Χάσι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα με την Παρτιζάν στο Καραϊσκάκη, ότι άπαντες είναι σε ετοιμότητα.

Για το πώς έχει προετοιμάσει την ομάδα του ψυχολογικά υπογράμμισε: «Μιλήσαμε δύο μέρες μετά από πρώτο παιχνίδι και είπαμε ότι σήμερα πρέπει να παίξουμε σαν να είναι 0-0 το αποτέλεσμα. Είναι καλό αποτέλεσμα τα 3 γκολ που βάλαμε, όμως οι αντίπαλοι έχουν 90 λεπτά μπροστά τους για να το γυρίσουν. Το πρώτο ματς παίχτηκε στην έδρα τους και σημαίνει πως η Παρτιζάν είχε την πίεση. Τώρα θα έχουμε εμείς την πίεση. Έχουμε την υποχρέωση και τη θέληση για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και για αυτό ακριβώς θα παίξουμε σαν να είναι 0-0 το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Έχω πολλές εμπειρίες από τέτοιου είδους ματς και αυτά είπα στους παίκτες μου. Είναι χρήσιμες εμπειρίες και αν μπεις στο ματς νιώθοντας πως έχεις μεγάλο πλεονέκτημα, είναι δύσκολο να αλλάξεις αυτή τη νοοτροπία. Αυτός είναι ο λόγος που θα παίξουμε σαν να μην έχουμε πλεονέκτημα τριών γκολ και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά».

Για το «ψηλό» παιχνίδι της Παρτιζάν και το αν η ομάδα του υστερεί σε αυτό το κομμάτι: «Η αλήθεια είναι πως υστερούμε σε ύψος, όμως αν έχεις της μπάλα στο σωστό σημείο και ελέγχεις τους χώρους δεν έχεις πρόβλημα. Στο πρώτο ματς θα μπορούσαμε να είχαμε αντιμετωπίσει περισσότερους κινδύνους όμως τελικά δεν είχαμε πρόβλημα. Έχουμε ψηλούς παίκτες και ίσως τους δούμε αύριο. Είναι πιθανό να δούμε κάποιους από αυτούς, αλλά το ύψος δεν έχει σημασία. Αν κάποιος κοντός παίκτης τοποθετηθεί σωστά μπορεί να κάνει τη δουλειά».

Για το αν έχει αποφασίσει για το τακτικό πλάνο που θα ακολουθήσει: «Έχω προγραμματίσει το παιχνίδι αλλά δεν θα αναφερθώ στο πλάνο μου. Εμείς σαν ομάδα πάντα παίζουμε επιθετικά και ούτε αύριο θα παίξουμε αμυντικά παρά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Είμαι αποφασισμένος για την τακτική, ξέρω τι θα κάνω αύριο και θα το μεταφέρω στους παίκτες μου. Δεν είναι μόνο ποιοι θα ξεκινήσουν αλλά και ποιοι θα μπουν σαν αλλαγή, Στο πρώτο ματς όλοι ήταν έτοιμοι και αποφασισμένοι. Έτσι και τώρα βλέπω τους παίκτες μου να είναι φιλόδοξοι και έτοιμοι, έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αύριο είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε όσα έχουμε δουλέψει».

Για την ικανοποίηση του κόσμου μετά την εμφάνιση και τη νίκη στο πρώτο ματς, αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης: «Αλήθεια είναι πως ήμασταν καλοί στο πρώτο ματς, όχι μόνο το αποτέλεσμα και η εικόνα μας σε όλο το 90λεπτο. Μπορούμε όμως να βελτιωθούμε, έχουμε μεγάλο περιθώριο γιατί υπήρχαν παίκτες που ήρθαν αργά και άλλοι τραυματίες. Όταν είναι όλοι έτοιμοι, θα παρουσιαστούμε αρκετά βελτιωμένοι και θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Αύριο πιστεύω θα κάνουμε καλό ματς και θέλουμε τον κόσμο εδώ γιατί ξέρουμε πως πάντα είναι φανταστικοί. Δεν χρειαζόμαστε υπερβολές όπως συνέβησαν στο πρώτο ματς. Όσο περνάει ο καιρός μόνο βελτίωση θα βλέπουμε από την ομάδα μας».

Για το αν κάτι μπορεί να πάει στραβά: «Τα πάντα μπορούν να πάνε στραβά αν δεν είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι για ένα τέτοιο ματς. Όπως στο πρώτο ήρθε 1-3 έτσι και αύριο μπορεί να γίνει το αντίθετο. Γι αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε σα να είναι 0-0. Είναι σημαντικό να μην δεχθούμε κάποιο γκολ νωρίς που ίσως οδηγήσει σε πανικό. Θέλουμε να κερδίσουμε μπροστά στον κόσμο μας και για αυτό έχουμε προετοιμαστεί».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Καπίνο ανέφερε, εκ μέρους των παικτών:«Αυτό μας ζήτησε ο προπονητής. Όλες τις ημέρες προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι σαν να ήρθε 0-0 το πρώτο, αυτό μας ζήτησε και αυτό κάνουμε και εμείς. Πρέπει να δούμε πιο ρεαλιστικά τα πράγματα και να μην δώσουμε την ευκαιρία στην Παρτιζάν να το πιστέψει. Έχει φροντίσει ο προπονητής όπως είπα και πριν να μας δώσει να καταλάβουμε ότι η πρόκριση δεν έχει τελειώσει. Χαρήκαμε μετά το παιχνίδι εκεί, μία ημέρα, και τώρα είμαστε προσηλωμένοι. Πρέπει να κερδίσουμε και αυτόν τον αγώνα».

Σχόλια