default-image

Ότι και να κάνει πλέον ο Νεϊμάρ, αυτός θα είναι ο χαμένος

Ποδόσφαιρο
Ότι και να κάνει πλέον ο Νεϊμάρ, αυτός θα είναι ο χαμένος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σίριαλ της μεταγραφής του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν και η υπερπροβολή του από τα ΜΜΕ έχει κουράσει…

 

Είτε πρόκειται για παράγωγο marketing είτε για σημείο των καιρών η επαναλαβανόμενη έκθεση του θέματος θυμίζει Survivor και ..Despacito !

Στον βωμό των «κλικ» θυσιάζεται η πραγματική είδηση η οποία βεβαίως δεν προκύπτει από πουθενά αφού πρώτα ο ίδιος ο παίκτης και έπειτα οι εκπρόσωποι αυτού δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ποια θα ήταν όμως η καλύτερη επιλογή για την καριέρα του  25χρονου Βραζιλιάνου ;

Εάν φύγει

Στην περίπτωση που οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες (Παρί και Μπάρσα) συμφωνήσουν η μεταγραφή του «Νέι» στου παριζιάνους θα είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή στα χρονικά του ποδοσφαίρου (μέχρι την επόμενη) σε οικονομικό επίπεδο αφού η ρήτρα αποδεύσμευσης του από τους μπλαουγκράνα αγγίζει τα 225 εκατ. ευρώ ενώ οι ετήσιες απολαβές του τον καθιστούν ως τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη.

Πηγαίνοντας στην «πόλη του φωτός» ο Νειμάρ θα απαλλαγεί από την εν μέρει σκίαση της προσφοράς του ελέω Μέσι ενώ ταυτόχρονα θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα του Ουνάι Έμερι με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων .Τον ρόλο δηλαδή που έχει στην Εθνική Βραζιλίας μέχρι τώρα.Ταυτόχρονα βέβαια θα είναι υπεύθυνος και υπόλογος στην εκάστοτε επιτυχία ή αποτυχία αντιστοίχως.

Δεν είναι κατακριτέα η επιθυμία του Νειμάρ να αποδείξει στον εαυτό του και σε όλους τους άλλους ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη.’Η ότι φεύγοντας από την Μπάρσα θα μπορέσει να το καταφέρει αυτό.Είναι στην κατάλληλη ηλικία για «εκτόξευση» ,δεν έχει από ότι φαίνεται ιδιαίτερο δέσιμο με την Μπαρσελόνα όντας μη Καταλανός ή παιδί της Μασία και στη θέση του πολλοί αθλητές θα έπρατταν το ίδιο.Είναι όμως η Γαλλία και η Παρί Σεν Ζερμέν η καλυτερη επιλογή για αυτόν ;

Αν θυμηθούμε τους κορυφαίους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η χώρα του καφέ θα δούμε ότι οι Ρομάριο,Ρονάλντο,Ριβάλντο,Ρομπέρτο Κάρλος,Ροναλντίνιο και Κακά αγωνίστηκαν στην Ιταλία λιγότερο και στην Ισπανία πολύ περισσότερο.Οι τέσσερις εξ αυτών μάλιστα έγραψαν ιστορία με την φανέλα της Μπαρσελόνα.Ένας (Ροναλντίνιο) έκανε την διαδρομή Γαλλία Ισπανία αλλά από την ..ανάποδη !

Η Πρέμιερ Λιγκ αποδεδειγμένα δεν προσφέρεται (μέχρι τώρα τουλάχιστον) για Λατίνους παίκτες ενώ η Λιγκ 1 της Γαλλίας είναι σε αρκετά πιο χαμηλό επίπεδο από τις προαναφερθήσες.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αργά ή γρήγορα όσα τρόπαια και προσωπικά βραβεία να κατακτήσει ο Νέι με την Παρί θα αναγκαστεί να γυρίσει και πάλι σε μια πιο ισχυρή Λίγκα.Ίσως λοιπόν η Παρί να είναι ένα σκαλοπάτι στην καριέρα του αλλά σίγουρα δεν είναι υψηλότερο από το τωρινό.

Εάν μείνει

«Όποιος δεν νιώθει ελεύθερος να αγωνιστεί στην Μπαρσελόνα, τότε δεν μπορεί να μας βοηθήσει!»  Γιόχαν Κρόιφ

Αρχικά ο ντόρος που δημιουργήθηκε γύρω από τον Νειμάρ και μια ενδεχόμενη του μετακίνηση στην Παρί Σεν Ζερμέν μεταφράστηκε ως προπαγάνδα ή αντιπερισπασμός στην μέχρι τότε προσπάθεια απόκτησης του Βεράτι από την Μπαρσελόνα.

Όσο περνούσαν οι μέρες όμως και αφού ο Νειμάρ δεν τοποθετήθηκε επίσημα για το μέλλον του η δυσαρέσκεια στις τάξεις των Μπλαουγκράνα μεγάλωσε και πλέον είναι δεδομένη.

Το ¨κρυφτούλι» του Βραζιλιάνου και του πατέρα-ατζέντη του προφανώς και δεν αρέσει σε κανένα φίλαθλο της Μπάρσα.Κανείς δεν θέλει στην ομάδα του παίκτες που πρώτα οι ίδιοι να μην βάζουν την ομάδα σαν προτεραιότητα.

Τα παρακάλια των συμπαικτών του ξένισαν ακόμα περισσότερο ενώ σήμερα παρουσιάστηκε κρούσμα απειθαρχίας στην προπόνηση σε διένεξη του με τον Σεμέδο.

Είτε λοιπόν ο Νειμάρ θέλει να μείνει και απλά αφήνει το όνομα του στην επικαιρότητα για λόγους marketing είτε πραγματικά θέλει να φύγει και περιμένει αν δει αν θα τα βρούνε Μπάρσα και Παρί για να μην εκτεθεί.Αναποφάσιστος εδώ και σχεδόν ένα μήνα δεν «παίζει» να είναι και δεν δικαιολογείται να είναι.

Όλα λοιπόν οδηγούν στην φυγή του Νειμάρ .Στην αντίστοιχη περίπτωση όμως θα χρειαστούν επαρκείς εξηγήσεις γιατί το γυαλί στη σχέση τους με τους φιλάθλους φαίνεται να έχει ήδη ραγίσει..

Η Παρί Σεν Ζερμέν φαίνεται να έχει δώσει τελεσίγραφο στον Νειμάρ μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Όμως πολύ φοβάμαι ότι όποια απόφαση και να πάρει πλέον ο Νειμάρ αυτός θα είναι ο χαμένος.

Του Κώστα Πανάγου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News