Αθλητισμός

Στη Βουλή μέσω Αυγενάκη τα πρόστιμα των σωματείων

Το «καυτό» ζήτημα των ημερών στο τοπικό ποδόσφαιρο είναι τα πρόστιμα τα οποία η ΕΠΟ ζητά από τα σωματεία να πληρώσουν εφάπαξ, την ώρα που η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου υψώνει ασπίδα για να προστατέψει τους ερασιτέχνες παράγοντες, προσπαθώντας να γίνει η αποπληρωμή με διακανονισμούς.

Το ζήτημα φτάνει μέχρι και στην Βουλή με παρέμβαση του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αναφέρει: «Τη χαριστική βολή σε σωματεία και παράγοντες που με καθημερινό αγώνα προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το άθλημα μέσα στις τοπικές κοινωνίες δίνει, σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΠΣ Ηρακλείου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την απαίτησή της να καταβάλλουν εφάπαξ τα χρέη που προέκυψαν από προηγούμενες συμμετοχές τους σε εθνικές κατηγορίες που αντιστοιχούν σε ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ.

Έτσι, τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρήματα στην ΕΠΟ, εφόσον δεν τα καταβάλλουν, θα μείνουν εκτός διοργανώσεων για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα δεν θα έχουν το δικαίωμα ούτε να αποδεσμεύουν ή να αποκτούν ποδοσφαιριστές. Η απόφαση αυτή επιπλέον, δεσμεύει και τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν οφείλουν, αλλά έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες με ποδοσφαιριστές από τα σωματεία που χρωστούν και δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους.

Το πρόβλημα, όπως αναφέρουν,  αντιμετωπίζουν δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα, που κινδυνεύουν με αφανισμό, με νέους παράγοντες να βρίσκονται αντιμέτωποι με παλαιότερα χρέη που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι.

Ενώ η στήριξη της Πολιτείας στον αθλητισμό είναι ανύπαρκτη και τα οικονομικά προβλήματα γίνονται καθημερινά όλο και περισσότερα, είναι ενδεδειγμένο να διακανονιστούν τα χρέη των ερασιτεχνικών σωματείων, όπως έγινε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπως γίνεται με χιλιάδες συμπολίτες μας που δύσκολα ανταποκρίνονται  στις οικονομικές απαιτήσεις της καθημερινής ζωής.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Προτίθεστε να μεριμνήσετε ώστε να διευκολυνθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία,  με τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών τους στην ΕΠΟ μέσω δόσεων;»


Η επιστολή ΕΠΣΗ

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου βρέθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες και είχε κρίσιμες επαφές γι' αυτό το θέμα ενώ χθες εστάλη από την ΕΠΣΗ νέα επιστολή προς το υφυπουργείο Αθλητισμού, ζητώντας συνάντηση με τον κ. Γιώργο Βασιλειάδη. Η νέα επιστολή της ΕΠΣΗ αναφέρει τα εξής:

«Σε  συνέχεια της επιστολής μας (αρ. πρωτ 538 / 27.07.2017 ), όπου δεν λάβαμε καμία απάντηση ούτε από εσάς, αλλά ούτε και από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και εξαιρετικά επείγον  για  το σύνολο των Σωματείων του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, επανερχόμαστε και ζητάμε  την άμεση συμπαράσταση και συνδρομή σας, ούτως ώστε να διευθετηθεί  το θέμα των  προστίμων  που οφείλουν τα σωματεία στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία  με κάποια ρύθμιση, έτσι ώστε  να μπορέσουν  να συμμετέχουν στα Τοπικά  πρωταθλήματα περιόδου 2017-2018,  αλλά  και να έχουν την δυνατότητα να καταθέτουν αιτήσεις μεταβολών για τις  μεταγραφές των ποδοσφαιριστών τους.

Παρακαλώ,  όπως  μας δεχτείτε άμεσα, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρεθεί λύση για το θέμα αυτό, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Σχόλια