Αθλητισμός

Οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι το 2024, στο Λος Άντζελες το 2028

Έγιναν γνωστές από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και του 2028 και πρόκειται για το Παρίσι και το Λος Άντζελες αντίστοιχα.

Εκατό χρόνια μετά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Η διοργάνωση επιστρέφει σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, 12 χρόνια μετά το 2012 και το Λονδίνο, έχοντας μεσολαβήσει το Ρίο το 2016 και το Τόκιο το 2020.

Η θέση των Γάλλων και η παρουσία του προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην τελευταία παρουσίαση, ενίσχυσαν την πιθανότητα να αναλάβει το Παρίσι τους Ολυμπιακούς του 2024, κάτι που τελικά ανακοίνωσε ο Δήμαρχος του Λος Αντζελες, Έρικ Γκρασέτι.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ανακοίνωσε την ανάληψη της γιορτής του αθλητισμού από την «πόλη των αγγέλων», μετά την κοινή συμφωνία ανάμεσα σε Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Παρίσι, που θα διοργανώσει τους Αγώνες του 2024, και αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Ο Μπαχ τόνισε πως: «Η ΔΟΕ χαιρετίζει αυτή την απόφαση της Επιτροπής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής υποψηφιότητας του Λος Άντζελες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδεχθούμε με διαφάνεια την υποψηφιότητα».

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα συνεισφέρει στην οργανωτική επιτροπή 1,8 δισ. δολάρια για τη διοργάνωση των Αγώνων.

Πηγή: sport-fm.gr

Σχόλια