default-image

Πιθανότατα το Μαυροβούνιο απέναντι στην Ελλάδα στα νοκ άουτ

Μπάσκετ
Πιθανότατα το Μαυροβούνιο απέναντι στην Ελλάδα στα νοκ άουτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ισλανδία έκανε την έκπληξη την τελευταία αγωνιστική του β' ομίλου του Ευρωμπάσκερ U20 που διεξάγεται στα Χανιά νικώντας με 60-50 το Μαυροβούνιο.

Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγει την τελευταία θέση του ομίλου και δε θα διασταυρωθεί με τον πρώτο του α' ομίλου, όπου ευελπιστούμε να είναι η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του αποψινού (21:15) αγώνα με τη Γερμανία στο κλειστό του Κλαδισού.

Παράλληλα σημαίνει ότι πιθανότατα ο πρώτος αντίπαλος της Εθνικής μας στα νοκ άουτ παιχνίδια που ξεκινούν την Τετάρτη στο Ηράκλειο θα είναι το Μαυροβούνιο, το οποίο νίκησε στην πρεμιέρα την Τουρκία και δυσκόλεψε πάρα πολύ τη Γαλλία στη χθεσινή 2η αγωνιστική.

Όσον αφορά στο σημερινό παιχνίδι Ισλανδία-Μαυροβούνιο, το πρώτο μέρος είχε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες όψεις, με το Μαυροβούνιο να κυριαρχεί στο πρώτο δεκάλεπτο (16-2, 21-7), αλλά την Ισλανδία να αντιδρά και με πρωταγωνιστή τον Χλίνασον να κλείνει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ (27-29). Η ομάδα του Φίνουρ Στέφανσον έφτασε στην τρίτη περίοδο και στο +7 (33-40) και με οκτώ στην τέταρτη (48-56) διατηρώντας το προβάδισμα που είχε μέχρι το τέλος. Με την ήττα αυτή το Μαυροβούνιο είναι οριστικά στην τέταρτη θέση.

Διαιτητές: Πηλοΐδης (Ελλάδα), Μαρτολίνι (Ιταλία), Έρικσον (Σουηδία).

Δεκάλεπτα: 21-7, 27-29, 44-45, 50-60.

Μαυροβούνιο (Ντούμπλιεβιτς): Τσόροβιτς, Μπάκιτς 5, Στάροβλαχ 8,  Βοΐνοβιτς 6, Τσέπιτς, Βούκτσεβιτς, Γκρκόβιτς 2, Καλουτζέροβιτς, Γιόκιτς 2, Τσέκιτς 12, Πόποβιτς 15 (13 ριμπ.).

Ισλανδία (Στέφανσον): Χ. Χέρμανσον 5, Α. Χέρμανσον 1, Γκούντμουντσον 3, Βίγκνισον, Πάλσον 6, Θορμπιάναρσον 12, Στέφανσον 5, Γκίλφασον 9, Κρίστιανσον, Χλίνασον 19.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News