default-image

Επιτυχημένοι οι 4οι διασυλλογικοί αγώνες «Γ. Σηφάκης»

Σπορ
Επιτυχημένοι οι 4οι διασυλλογικοί αγώνες «Γ. Σηφάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αρκετές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή ο 4ος Διασυλλογικός αγώνας ποδηλασίας (σιρκουί), ο οποίος ήταν αφιερωμένος στην μνήμη Γιώργου Σηφάκη.

 

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στην πίστα Καρτ της Αλικαρνασσού και πήραν μέρος 60 αθλητές και αθλήτριες από όλα τα σωματεία της Κρήτης.

 

Σε αγωνιστικό επίπεδο, αφορούσαν τις μικρές κατηγορίες αθλητών ( Μίνι μικρά και Μεγάλα και Παμπαίδες, Παγκορασίδες). Οι λιλιπούτιοι ποδηλάτες, πάντως, έδειξαν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέροντας ωραίο θέαμα και ειδικά ο αγώνας των Παμπαίδων με σχεδόν επαγγελματική τεχνική!

 

Πολυπληθής η συμμετοχή και των αθλητών-τριών του διοργανωτή ΠΟΗ Κάστρο. Αναλυτικά, οι θέσεις που κατέλαβαν οι εκπρόσωποι του ηρακλειώτικου σωματείου:

 

Μίνι μικρά αγόρια

2ος Ασπετάκης Γιώργος ( ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ)

5ος Σφακιανάκης Γεωργιος, Νικόλαος( ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ)

7ος Τιτάκης Φίλιππος ( ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ)

9ος Αναστασάκης Εμμανουήλ (ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ)

10ος Ψαράκης ΝΙκόλαος ( ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ)

11ος Στρατάκης Εμμανουήλ (ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ)

 

Μίνι μικρά Κορίτσια

4η Φετοκάκη Μαρία (ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ)

 

Μίνι Μεγάλα Αγόρια

11ος Αθανασάκης Γιάννης ( ΚΑΣΤΡΟ)

17ος Μελεσσανάκης Χριστόφορος (ΚΑΣΤΡΟ)

18ος Στιβακτάκης Δημήτρης (ΚΑΣΤΡΟ)

 

Παγκορασίδες

4η Γιάνναρη Μαρία (ΚΑΣΤΡΟ)

 

 

Παμπαίδες

2ος Σαζαλτζόπουλος Μιχάλης (ΚΑΣΤΡΟ)

11ος Φετοκάκης Εμμανουήλ ( ΚΑΣΤΡΟ)

  12ος Μωραίτης Βασίλης (ΚΑΣΤΡΟ)

16ος Λημνιός Νικόλαος ( ΚΑΣΤΡΟ)

 

Έγινε και λαϊκός αγώνα

 

Παράλληλα με το σιρκουί πραγματοποιήθηκε και λαϊκός αγώνας για παιδιά 7-12 ετών. Η συμμετοχή ήταν περιορισμένη λόγω της κατασκηνωτικής περιόδου, όμως στόχος του ΠΟΗ Κάστρο είναι να καθιερώσει και αυτό τον αγώνα με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά την αθλητική ποδηλασία και τη σωστή χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς και διασκέδασης.

 

Ο ΠΟΗ Κάστρο ευχαριστεί το Δήμο και όσους εργάστηκαν ώστε ο αγώνας να γίνου οι αγώνες στο Καρτ, ενώ με ανακοίνωσή του τονίζει: «Μεγάλη χαρά και ενθάρρυνση μας έδωσε η παρουσία παλαιών αθλητών και παραγόντων του Π.Ο.Η Κάστρο (Εφραίμογλου Βασίλη, Μεταξιώτη Νίκου, Μπάρλα Βαγγέλη, Πασαδάκη Γιάννη, Μελεσσανάκη Μανώλη και Πιτσώκου Θάνου) που σηματοδοτεί για μας την διάθεση τους να βοηθήσουν στην προσπάθεια του σωματείου μας .

Ειδικά  τώρα που διανύουμε μια εποχή με σημαντικές επιτυχίες των αθλητών μας εντός και εκτός χώρας που μας οδηγούν να βάλουμε τον πήχη ψηλά.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 27 Ιούνη ζητήσαμε επισήμως  τα 27α ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ 2018 να ενταχθούν στο καλεντάρι της παγκόσμιας ποδηλατικής ένωσης UCI ( προτεινόμενη ημερομηνία 29/3-1/4/2018).

Αυτήν την εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί σημαντικές συναντήσεις με στόχο την κάλυψη των απαραίτητων κονδυλίων που είναι αρκετά ψηλά λόγω ιδιομορφίας των αγώνων.

Αρνητικό, δυστυχώς,  είναι το κλίμα στην  Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας όσον αφορά τα οικονομικά, έχοντα φτάσει στο απόλυτο μηδέν. Τώρα μάλιστα που σε 15 μέρες αρχίζουν σημαντικοί αγώνες όπως το Πανευρωπαϊκό Δρόμου στην Κοπεγχάγη, 5 Παγκόσμια Κύπελλα (Πολωνία, Αγγλία, Γερμάνια, Καναδάς και αλλού).

Να σημειωθεί ότι στην δύναμη στην Εθνική ομάδα συμμετέχουν δύο  αθλητές του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ ( Χάρης Καστραντάς, Σωτήρης Μπρέτας). Έχουμε ζητήσει την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και εννοείτε των θεσμών και περιμένουμε. Το ζήτημα είναι πλέον εθνικό.

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Τσαπάκη Γιάννη ( ΔΟΠΑΘΜΑΗ), Γωγώ Πιλάτου από τον σύλλογο ΖΩ ΔΡΩ Αλικαρνασσού

Την ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ ( Έρη Χαιρέτη και Δημήτρη Τζωρτζακάκη) το ΕΚΑΒ Ηρακλείου και φυσικά τον αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη σύμμαχο στα οράματα μας».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News