default-image

Στην Α1 υδατοσφαίρισης ο ΟΦΗ, νίκησε 8-7 το Νηρέα Γέρακα

Σπορ
Στην Α1 υδατοσφαίρισης ο ΟΦΗ, νίκησε 8-7 το Νηρέα Γέρακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες στιγμές ζει το τμήμα πόλο του ΟΦΗ καθώς εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Η ηρακλειώτικη ομάδα στο τρίτο και τελευταίο ημιτελικό με το Νηρέα Γέρακα, νίκησε με 8-7 την αθηναϊκή ομάδα στην έδρα της, έκανε το 2-1 στις νίκες και εξασφάλισε αφενός την άνοδό της στην Α1 και αφετέρου την πρόκρισή της στον τελικό της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Έτσι, αύριο στις 18:00 ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης (επίσης έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην Α1 κάνοντας το 2-0 υπέρ του Ν.Ο. Χανίων) στο κολυμβητήριο του Αλίμου και ο νικητής θα στεφθεί πρωταθλητής περιόδου 2016-17 στην Α2 υδατοσφαίρισης.

Όσον αφορά στο σημερινό ιστορικό παιχνίδι, ο ΟΦΗ μπήκε αποφασισμένος στο κολυμβητήριο του Γέρακα και βρέθηκε να προηγείται με 0-5 στο ημίχρονο.

Στο 3ο οκτάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, μείωσαν σε 3-5, όμως ο ΟΦΗ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου διευρύνοντας και πάλι τη διαφορά, προηγούμενος με 6-8.

Η ομάδα του Γέρακα δεν τα παράτησε, πάλεψε να γυρίσει το ματς και παραλίγο να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι καθώς όταν το σκορ ήταν 7-8 οι παίκτες του ΟΦΗ έχασαν την μπάλα και οι γηπεδούχοι πρόλαβαν να σουτάρουν, όμως απέκρουσε σωτήρια ο Τσαβολάκης.

Στο 7.31 του γ' οκτάλεπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητής του ΟΦΗ Κίτσος, για διαμαρτυρία προς τους διαιτητές (οι Κρητικοί έχουν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία, κυρίως -όπως υποστηρίζουν- για τις πολλές εύκολες αποβολές εις βάρος τους). Στο φινάλε του αγώνα οι φίλαθλοι του Νηρέα έβριζαν τον Μάκη Βολτυράκη και οι αλυτάρχες επιχείρησαν να τον προστατέψουν απομακρύνοντάς τον από τον πάγκο (δεν υπήρχε αποβολή, όπως λανθασμένα αρχικά εκτιμήθηκε).

Οκτάλεπτα: 0-2, 0-3, 3-0, 4-3.

ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ (Κ. Σπηλιώπουλος): Δαβήλας, Χατζηδάκης 1, Παπαδόπουλος Γρ., Παπαδόπουλος Στ., Μαυρεδάκης, Νησανάκης, Τσακιράκης 2, Καφαντόγιας, Θεδωρακόπουλος, Γεωργακόπουλος, Γκιζιώρος 3, Πιερράκος, Παπαδόπουλος Γ., Γαϊτάνης 1, Γιαννάτσης.

ΟΦΗ (Μ. Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Παπανικολάου 1, Κόκκινος 1, Ιερωνυμάκης, Βασιλάκης 1, Γεωργόπουλος 2, Σπυριδάκης, Κιαμούρης, Λεονταράκης, Κλήμος 1, Γιγουρτάκης 1, Σπαγουλάκης 1, Καβουσανός, Βαλσάμος, Κλάδος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News