default-image

Πέντε θέσεις ποινή για τον Μπότας

Αθλητισμός
Πέντε θέσεις ποινή για τον Μπότας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη θέση του Χάμιλτον, που την προηγούμενη Κυριακή δέχτηκε την ίδια ακριβώς ποινή στον αγώνα της Αυστρίας, θα βρεθεί και ο Μπότας. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δηλαδή για μη προγραμματισμένη αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αλλαγή πριν τη συμπλήρωση τουλάχιστον έξι αγώνων, επισύρει την ποινή των πέντε θέσεων στη σειρά εκκίνησης.

 

Στους έχοντες έφεση στις θεωρίες συνωμοσίας, αυτό μπορεί να φαντάζει ως μια προσπάθεια εξισορρόπησης των δυνατοτήτων που δίνει η ομάδα και στους δύο οδηγούς τους, στο πλαίσιο ενός, όπως προβλέπεται, δύσκολου και αμφίρροπου πρωταθλήματος.

 

Η επίσημη εκδοχή είναι πως το κιβώτιο του Μπότας παρουσίασε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με αυτό του Χάμιλτον, χωρίς να γίνεται λεπτομερής αναφορά και δεν είναι δυνατή η περαιτέρω χρήση του. Μάλιστα η γερμανική ομάδα υποστηρίζει ότι έχει βρει την αιτία, που την οδήγησε να προβεί στην αλλαγή του πριν τη συμπλήρωση έξι αγώνων και φυσικά και τη λύση του προβλήματος.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπότας αναδείχθηκε κυρίαρχος στη μάχη των ελεύθερων δοκιμών την Παρασκευή 15 Ιουλίου, με μόνον να τον απειλεί τον Χάμιλτον. Αν συνέχιζε έτσι και κέρδιζε και την pole, τότε είχε πολλά περιθώρια διεκδίκησης και του βρετανικού αγώνα.

 

Από την άλλη πλευρά η  6η θέση στο grid δεν στερεί αυτομάτως τις ελπίδες στο Φιλανδό, ειδικά αν επαναλάβει την αριστοτεχνική εκκίνηση του αγώνα της Αυστρίας.

 

Πηγή: gazzeta.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News