default-image

Ελπίδες για μετάλλια σήμερα στο Ευρωπαϊκό στίβου

Σπορ
Ελπίδες για μετάλλια σήμερα στο Ευρωπαϊκό στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμφίβολα το αγώνισμα που τραβάει την προσοχή είναι ο ακοντισμός των Ανδρών, αφού η παρουσία του Γιάννη Κυριαζή δημιουργεί προσδοκίες για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Έλληνας αθλητής πέρασε χωρίς προβλήματα από την διαδικασία του προκριματικού και πλέον σκέφτεται τον τελικό, δίχως να έχει στο μυαλό του πως είναι το μεγάλο φαβορί. "Είναι αγώνας και σε έναν αγώνα δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί. Σίγουρα εξαρτάται πολύ η κατάσταση στην οποία θα είμαι εγώ.

Είμαι καλά και αν δεν έχω σοβαρά προβλήματα με πόνους, θα είμαι σε θέση να κάνω αυτό που μπορώ", είπε ο Έλληνας πρωταθλητής αναφερόμενος στον τελικό του Σαββάτου. Ο Κυριαζής με 88,01 μ. έχει την κορυφαία επίδοση ανάμεσα στους 12 του τελικού. Την αμέσως καλύτερη επίδοση κατέχει ο Εντις Μαντουσεβίτσιους με 84,78 μέτρα!

Με αξιώσεις θα πάρει μέρος στον τελικό του επί κοντώ και η Ελένη Πόλακ, που με 4,35 μ. φετινό ρεκόρ, μπορεί να ελπίζει σε μια καλή παρουσία. Η αθλήτρια έχει ως βασικό στόχο μια θέση στην πρώτη εξάδα, ωστόσο αν καταφέρει να κάνει την υπέρβαση, ίσως μπορέσει να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.

Οι Μαρία Κιλίπκο (Ουκρανία) και Αντζέλικα Μόσερ (Ελβετία) και Ρομαρίν - Γκουιλόν έχουν περάσει φέτος τα 4,60 μ. και είναι τα δυνατά χαρτιά, ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστική θα είναι η Γερμανίδα Φράιντελίντε Πέτερσόφεν με 4,55 μέτρα.

Στον τελικό της σφυροβολίας θα πάρει μέρος η Ηλιάνα Κοροσίδου, και της σφαιροβολίας η Σταματία Σκαρβέλη .

Ο Κυριάκος Ζώτος θα αγωνιστεί στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας με το όριο να έχει οριστεί στα 57,50 μ., αρκετά πάνω από το ατομικό ρεκόρ του αθλητή, που είναι 55,85 μέτρα.

Στον προκριματικό του ακοντισμού θα πάρει μέρος η Θοδώρα Αραμπατζή με βασικό στόχο να ξεπεράσει το φετινό της 53,53 μ., από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Η αθλήτρια του Θωμά Κυριαζή για να προκριθεί απευθείας στον τελικό της Κυριακής χρειάζεται βολή στα 53,50μ μέτρα.

Σάββατο 15/7

11.00 Δισκοβολία (Α) πρ. Ζώτος

14.00 Ακοντισμός (Γ), Αραμπατζή

17.05 Σφαιροβολία (Ν), Τελικός - Σκαρβέλη

18.20 Επί κοντώ (Ν), Τελικός - Πόλακ

18.35 Ακοντισμός (Ε), Τελικός - Κυριαζής

20.30 Σφυροβολία (Ν), Τελικός - Κοροσίδου

Πηγή: gazzeta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News