default-image

Στον τελικό του Γουίμπλεντον ο Μαρίν Τσίλιτς

Σπορ
Στον τελικό του Γουίμπλεντον ο Μαρίν Τσίλιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μαρίν Τσίλιτς επιβλήθηκε με 6-7(6), 6-4, 7-6(3), 7-5 επί του Σαμ Κιουρέι και προκρίθηκε στον τελικό του Γουΐμπλεντον για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στο δεύτερο τελικό της καριέρας του σε Grand Slam κατάφερε να προκριθεί ο Μαρίν Τσίλιτς. Ο Κροάτης τενίστας τρία χρόνια μετά τον θρίαμβο του στο Αμερικανικο Όπεν το 2014 πήρε την πρόκριση στον τελικό του Γουΐμπλεντον.

Ο Τσίλιτς μετά από έναν εξαιρετικό ημιτελικό επιβλήθηκε με 6-7(6), 6-4, 7-6(3), 7-5 επί του Σαμ Κιουρέι και πήρε την πρόκριση γράφοντας παράλληλα ιστορία.

Ο 28χρονος Κροάτης έκανε έφτασε στον τελικό του Γουΐμπλεντον μετά από 11 προσπάθειες και "έσπασε" το σχετικό ρεκόρ που είχε ο Πατ Ράφτερ ο οποίος έφτασε στον τελικό του ιστορικότερου τουρνουά μετά από οκτώ προσπάθειες. Για την ακρίβεια ο Αυστραλός τενίστας είχε αγωνιστεί στον τελικό του Γουΐμπλεντον του 2000 απέναντι στον Πιτ Σάμπρας όπου και ηττήθηκε με 7-6 (10), 6(5)-7, 4-6, 6-2.

Στα του ημιτελικού ο Τσίλιτς και ο Κιουρέι μονομάχησαν για περίπου τρεις ώρες με όλα τα σετ να είναι γεμάτα ενώ στα δύο από αυτά οδηγούνται στο τάι μπρέικ. Η αρχή έγινε στο πρώτο όπου οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και στη συνέχεια ο Κιουρέι με ένα επί μέρους 7-2 κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-6 (6).

Στο δεύτερο σετ ο Κροάτης έκανε το πρώτο μπρέικ του αγώνα στο όγδοο game, προηγήθηκε με 5-3 και στην συνέχεια κατέκτησε το σετ με 6-4.Μεγάλη μάχη είχαμε και στο τρίτο σετ όπου οι δύο τενίστες έκαναν από ένα μπρέικ με τον Τσίλιτς να το κατακτά με 7-6 (3) στο τάι μπρέικ.

Με όπλο την ψυχολογία του και την κόπωση του Κιουρέι ο Τσίλιτς κατάφερε να πάρει και το τέταρτο σετ και μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Γουΐμπλεντον όπου λογικά θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ το μεσημέρι της Κυριακής (16.00).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News