default-image

Από τα δικαστήρια στα γήπεδα οι δικηγόροι από Ελλάδα - Κύπρο

Κρήτη
Από τα δικαστήρια στα γήπεδα οι δικηγόροι από Ελλάδα - Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις αίθουσες των δικαστηρίων σε γήπεδα μπάσκετ στα Χανιά θα βρεθούν δικηγόροι από την Ελλάδα και την Κύπρο από τις 18 έως τις 23 Ιουλίου για τη 10η διοργάνωση του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Δικηγορικών Συλλόγων των δύο χωρών.

Φέτος το πρωτάθλημα διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων ο οποίος μάλιστα προβάλει το αθλητικό γεγονός μέσα από ένα έξυπνο βίντεο με το οποίο αναδεικνύεται η αξία του αθλητισμού ακόμη και μέσα στο ασφυκτικό καθημερινό πρόγραμμα των δικηγόρων.

Ανάμεσα στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, στα εξαντλητικά πολλές φορές ωράρια εργασίας, προσπαθώντας να συνδυάσουν το ρόλο του γονιού με αυτόν του δικηγόρου, βγάζουν τα κοστούμια και δίνουν ραντεβού με συναδέλφους τους στα Χανιά για να παίξουν μπάσκετ. Το 10Ο πρωτάθλημα μπάσκετ Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον δικηγορικό κόσμο, που θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει μια διαφορετική πτυχή του επαγγέλματος.

Τουλάχιστον τετρακόσιοι δικηγόροι ,από δεκαεννέα πόλεις της Ελλάδας και πέντε της Κύπρου, θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Τους αγώνες θα παρακολουθήσει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μασσαλίας με τον οποίο έχει αδελφοποιηθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.

Στο βίντεο που δημιουργήθηκε για την προβολή του 10ου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας - Κύπρου, πρωταγωνιστές είναι δικηγόροι των Χανίων. Μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά στέλνουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός βρίσκει χώρο στην καθημερινότητα όλων των επαγγελματιών. Ο κ. Νίκος Χαζηράκης μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος επεσήμανε ότι «στόχος είναι να προβληθεί η διοργάνωση ώστε να τη γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος , να δει ότι οι δικηγόροι δεν περιορίζονται μόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά προσπαθούν να κάνουν και δραστηριότητες που ξεφεύγουν από την καθημερινότητα, από τις επαγγελματικές και τις οικογενειακές υποχρεώσεις».

Στα Χανιά ο Δικηγορικός Σύλλογος οργανώνει κατά καιρούς δράσεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Έχει ομάδα μπάσκετ, ομάδα ποδοσφαίρου καθώς επίσης και θεατρική ομάδα. Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος κ. Γιάννης Λιονάκης «είναι ένα μήνυμα για τον αθλητισμό από κάθε επαγγελματική τάξη μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News