default-image

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Europa League

Ποδόσφαιρο
Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Europa League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος (εφόσον περάσει οριστικά το εμπόδιο της Γκόριτσα), έμαθαν τους αντιπάλους τους στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στο Κίεβο για να αντιμετωπίσει την Ολίμπικ Ντόνετσκ, ο Παναθηναϊκός ίσως έχει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από την Γκαμπάλα ή θα αντιμετωπίσει τη Γιαγκελόνια, ενώ ο Πανιώνιος, εφόσον προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρέικιαβικ, όπως προέκυψε από την σημερινή κλήρωση.

Ο "δικέφαλος του βορρά" μοιάζει να έχει το πιο... άγνωστο έργο. Η δεύτερη ομάδα του Ντόνετσκ έφτασε μέχρι την 4η θέση πέρυσι, σε μία περίεργη σεζόν για το ουκρανικό πρωτάθλημα, με τη χώρα να προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του πολέμου. Εξάλλου, η Ολίμπικ δεν αγωνίστηκε στην έδρα της, αλλά στο "Βαλερί Λομπανόβσκι" του Κιέβου.

 

Ο Παναθηναϊκός περιμένει την Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν για να πάρει εκδίκηση για τον προπέρσινο αποκλεισμό στα πλέι οφ του Europa League με δύο ισοπαλίες. Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γιαγκελόνια στον 1ο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου και σε περίπτωση που αποκλειστεί, οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν τους Πολωνούς, που πέρυσι τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κανονικής σεζόν, αλλά έχασαν τον τίτλο από τη Λέγκια στα πλέι οφ.

Ο Πανιώνιος ενδέχεται να αντιμετωπίσει μία ομάδα πολύ γνωστή στο ελληνικό κοινό, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που από το 2004-2005 έχει αντιμετωπίσει κατά σειρά ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ξανά ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Ισραηλινοί νίκησαν με 3-1 στο Τελ Αβίβ τη Ρέικιαβικ, η οποία, πάντως, αν κάνει την ανατροπή, θα βρεθεί για τέταρτη φορά στον δρόμο ελληνικής ομάδας, όπως συνέβη το 1968-1969 με τον Ολυμπιακό, το 1997-1998 με τον ΟΦΗ και το 2009-2010 με την ΑΕΛ.

 

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 27 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 3 Αυγούστου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News