Αθλητισμός

Στον τελικό του Γουίμπλεντον η Μουγκουρούθα

Η Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα επιβλήθηκε με 6-1, 6-1 επί της Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα και θα προσπαθήσει να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα της το Γουίμπλεντον.

Κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα δεν άφησε η Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα. Η Ισπανίδα ήταν καταιγιστική και με 6-1, 6-1 κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Γουίμπλεντον όπου και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τουρνουά για πρώτη φορά.

Η 23χρονη χρειάστηκε μόλις 64 λεπτά για να πάρει τη νίκη κάνοντας ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι. Η Μουγκουρούθα κατέκτησε τα πρώτα πέντε game του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με 5-0, η Ριμπαρίκοβα μείωσε προσωρινά για να τελειώσει το σετ η Ισπανίδα με 6-1.

Ανάλογο ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ με την 23χρονη Ισπανίδα να προηγείται με 4-0 game, την Σλοβάκα να μειώνει σε 4-1 και στη συνέχεια η Μουγκουρούθα με δύο συνεχόμενα game να ολοκληρώνει το παιχνίδι κατακτώντας και το δεύτερο σετ με 6-1.

Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή της Μουγκουρούθα σε τελικό τουρνουά. Το 2015 είχε ηττηθεί στο Γουίμπλεντον, ενώ πέρσι είχε κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός.

Πηγή : sport24.gr

Σχόλια