default-image

Ξεσηκωμός στις Ενώσεις για το αυτοδιοίκητο

Ποδόσφαιρο
Ξεσηκωμός στις Ενώσεις για το αυτοδιοίκητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άλλη μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι… καζάνι που βράζει και για όλα αυτά είναι υπεύθυνες οι… υπόγειες διαδρομές ΕΠΟ και Κυβέρνησης, που ουσιαστικά καταλύουν το αυτοδιοίκητο στην Ελλάδα.

Το τροποποιημένο καταστατικό και το νομοσχέδιο έχει στείλει προς ψήφιση ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Βασιλειάδης έχει ανάψει φωτιές στις Ενώσεις, κυρίως για τον εμπαιγμό στην Γενική Συνέλευση, καθώς οι παράγοντες άλλα ψήφισαν και τελικά άλλα τους παρουσιάζονται μπροστά τους.

Κύριο σημείο αντιπαράθεσης είναι το παράρτημα σχετικά με τα κωλύματα παραγόντων. Ένα παράρτημα που μπορεί τελευταία στιγμή να αποσύρθηκε, προκειμένου το καταστατικό να ψηφιστεί από την Γενική Συνέλευση και να αποφευχθεί το GREXIT, όμως ΕΠΟ και Κυβέρνηση… με το σιγοντάρισμα ανθρώπων της παράταξης Γραμμένου, βρήκαν τρόπο και πέρασαν αυτά που ήθελαν. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 7, σχετικά με τη συμπεριφορά των οργάνων και των αξιωματούχων, έχει προστεθεί η φράση «….και της Ελληνικής Νομοθεσίας», κάτι που σημαίνει ότι το αυτοδιοίκητο παύει να υπάρχει.

Όλα βέβαια είχαν ξεκινήσει από την πενταμελή επιτροπή των Ενώσεων, στην οποία μετείχε ο κ. Γραμμένος και άλλοι πρόεδροι, οι οποίοι και είχαν προτείνει αυτή τη φράση, παρότι η πλειοψηφία των Ενώσεων ήταν αντίθετη.

Μια τέτοια αντίδραση καταγράφηκε και από την ΕΠΣ Ηρακλείου, με τον πρόεδρο Νίκο Τζώρτζογλου να ζητά από την πρώτη στιγμή να απαλειφθεί η φράση περί «ελληνικής νομοθεσίας» από το καταστατικό της ΕΠΟ, αναφέροντας σε έγγραφη πρότασή του ότι «έτσι καταλύεται το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ αφού υποχρεώνει ρητά και κατηγορηματικά τα όργανα και τους αξιωματούχους της ΕΠΟ να τηρούν τις αποφάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ που θα μπορούσαν να είναι αποφάσεις που καταλύουν το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ».

Τελικά ΕΠΟ και Κυβέρνηση βρήκαν τρόπο και πέρασαν αυτό που ήθελαν με την φράση στο άρθρο 1, παρ.5 ότι «η ΕΠΟ είναι νομικό πρόσωπο που διέπεται από τους κανόνες της ελληνικής έννομης τάξης».

 

Να υπενθυμίσουμε ότι, είχε εκφραστεί δυναμική αντίδραση τόσο από την ΕΠΣΗ, όσο και από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων κ. Κωνσταντινίδη στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, για την προχειρότητα με την οποία είχαν έρθει μπροστά στους εκπροσώπους οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο καταστατικό, ενώ κλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά να ενημερωθούν για τις αλλαγές και να ψηφίσουν ναι ή όχι. Μάλιστα, η ΕΠΣ Ηρακλείου ψήφισε «όχι», αφού δεν ήταν μόνο το θέμα του αυτοδιοίκητου αλλά και άλλα θέματα του καταστατικού όπως οικονομικό πρόβλημα Ενώσεων και σωματείων, χορηγικό πρόγραμμα, ποσοστό από ΠΑΕ υπέρ ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που δεν την έβρισκαν σύμφωνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάρα πολλές Ενώσεις έχουν επικοινωνήσει με τον κ. Τζώρτζογλου προκειμένου να ακολουθήσουν κοινή γραμμή αντίδρασης στην κατάλυση του αυτοδιοίκητου ενώ αναμένεται νέα καταγγελία από την Ένωση του Ηρακλείου προς FIFA και UEFA, καθώς υπάρχει ανοιχτή γραμμή το τελευταίο διάστημα με τις αρχές του ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News