Αθλητισμός

Μορφέσης: «Πάμε να το ευχαριστηθούμε...»

Έτοιμη να δώσει τη μάχη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, η οποία αναχωρεί αύριο για τη Βουδαπέστη. Ο Γιώργος Μορφέσης, οποίος θα καθοδηγήσει από την άκρη του πάγκου την ομάδα για πέμπτο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησής του με τον καλό του φίλο και άλλοτε συνεργάτη του, Σάκη Κεχαγιά (που έχει αναλάβει την εθνική Αυστραλίας), ενώ έκανε και τς προβλέψεις του για τη διοργάνωση που αρχίζει την Κυριακή.

«Κάναμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Σχεδόν ιδανική. Τα προβλήματα με τον τραυματισμό της Τσουκαλά (σ.σ. κάταγμα σε δάχτυλο του αριστερού χεριού) και την ασθένεια της Ασημάκη (σ.σ. ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα) ξεπεράστηκαν. Πάμε στην Βουδαπέστη χωρίς άγχος, με στόχο να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πάμε να το ευχαριστηθούμε», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και στη συνέχεια μίλησε για τους αντιπάλους της εθνικής στην Α΄ φάση της διοργάνωσης: «Ο όμιλος είναι εξαιρετικά δύσκολος. Η Ρωσία και η Αυστραλία είναι παραδοσιακές δυνάμεις στο παγκόσμιο πόλο. Σπουδαία συγκροτήματα. Ισάξιες ομάδες με τη δική μας. Μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο, μπορεί όμως και τρίτοι. Δεν θελουμε να είμαστε τρίτοι, αφού θα κληθούμε να παίξουμε απέναντι σε μία από τις Ουγγαρία ή Ολλανδία στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι».

Για την αναμέτρηση με την Αυστραλία του... διαδόχου και προκατόχου του, Σάκη Κεχαγιά, ο Μορφέσης είπε: «Ο Σάκης μας ξέρει πολύ καλά. Είναι ένα πλεονέκτημα για την Αυστραλία. Εχουμε όμως κι εμείς τα πλάνα μας, όχι μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά για κάθε αναμέτρηση σε αυτο το τουρνουά».

Μιλώντας, τέλος, συνολικά για τη διοργάνωση, ο έμπειρος τεχνικός δεν είχε να πει κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε σχεδόν όλοι οι γνωρίζοντες το γυναικείο πόλο: «Οι ΗΠΑ είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κανείς δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι σε αυτή την ομάδα. Απο την 2η θέση και κάτω όλα είναι ανοικτά. Η Ουγγαρία έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, αφού αγωνίζεται εντός έδρας, αλλά εκτιμώ ότι όλες οι ομάδες ειναι ισάξιες. Ελάχιστες είναι οι διαφορές μεταξύ τους. Δεν χωρούν προγνωστικά. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης είναι το πιο αμφίρροπο όλων των εποχών από τη δεύτερη θέση και μετά».

Σχόλια